sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Χρυσοθήρες ψάχνουν θησαυρό... από τον πόλεμο!



Bαρέλια γεμάτα χρυσάφι φιλοδοξεί να βρει ομάδα δώδεκα ατόμων από τη Θεσσαλονίκη! Σύμφωνα με ηλικιωμένο άντρα που συμμετείχε στο αντάρτικο τα χρόνια της κατοχής, σε πολυβολείο που βρίσκεται δίπλα από τις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές στον Πλαταμώνα Πιερίας κρύβονται 18 βαρελάκια με
λίρες, τα οποία ευελπιστούν να βρουν οι επίδοξοι χρυσοθήρες.
Η ομάδα του Βορρά επιχειρεί νόμιμη ανασκαφή, υπό το βλέμμα κρατικών υπαλλήλων οκτώ υπηρεσιών που παρακολουθούν όλο το 24ωρο τα αποτελέσματα των ερευνών. Μάλιστα, φαίνεται να έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ιστορία που τους διηγήθηκε ο ηλικιωμένος φίλος τους και ακολούθησαν τη νόμιμη οδό, ξεκινώντας τις εργασίες εκσκαφής μέσα στο πολυβολείο, την περασμένη Τρίτη. Ωστόσο, παρά τις ακατάπαυστες έρευνές τους μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει κάτι, γεγονός που παρ' όλα αυτά δεν τους πτοεί καθώς ελπίζουν ότι στο τέλος θα ανακαλύψουν το χρυσό.
Η ιστορία με τα βαρέλια χρυσού έκανε τον γύρω της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα ντόπιοι και περαστικοί να βρεθούν στον Πλαταμώνα για να παρακολουθήσουν τις εκσκαφές. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή κεντρίζει το ενδιαφέρον σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς, οι οποίοι με τσάπες, αξίνες και φτυάρια, αλλά και με τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία, όπως ανιχνευτές μετάλλων ή ανιχνευτές που διαθέτουν υπέρυθρες ακτίνες και ραντάρ, «οργώνουν» τα εδάφη, με νόμιμο ή όχι τρόπο. Πάντως, εκτός από την Πιερία, περιοχές που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των χρυσοθήρων είναι η Κρήτη, η Μαγνησία, τα Τρίκαλα, η Φθιώτιδα, η Πιερία, η Καρδίτσα αλλά και τα Γρεβενά.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...