sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παραλύει την Πέμπτη το δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ


Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις κατά του μνημονίου.

Θα υπολειτουργεί την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ απευθυνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε σε πολλές άλλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για ένα δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο. Δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, τόνισε. Στόχος είναι, είπε, το μισθολόγιο, να αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχομένους.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...