sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Κρήτη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε μεταξύ Καρπάθου και Σητείας.

Το Γεωδυναμικό Ινιστιτούτο ανακοίνωσε ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16:29 στο θαλάσσιο χώρο 49 χλμ. βορειοδυτικά της Καρπάθου και 361 χλμ. νοτιοανατολικά της
Αθήνας. Είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 60 χλμ.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ, ενώ το Γερμανικό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και στα νότια της Πελοποννήσου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με το Cretalive, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου βρισκόταν ο ευρωβουλευτής και γνωστός σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός. Μαζί με μαθητές που γινόταν μια κλήρωση ο κ.Σταυρακάκης συνέστησε ψυχραιμία και όπως είπε χάρηκε που τα παιδιά συμπεριφέρθηκαν έτσι και χωρίς πανικό.

«Είναι ένας σεισμός 6 ρίχτερ μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και είναι σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς. Τον παρακολουθούμε» είπε αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...