sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Των... κυρίων ΔΕΗθώμεν

thumb

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο τελευταίο κρίσιμο Υπουργικό Συμβού­λιο, με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ, με απο­τέλεσμα στο τέλος να μπλοκάρει το σύστημα πα­ρά τις περί του αντιθέτου διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας... Πολλοί λένε μάλιστα ότι το παράδειγμα της ΔΕΗ είναι το πλέον χαρακτηριστικό του πανικού που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με το σχέδιο των αποκρατικοποιήσε­ων που
παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προβλέπεται η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ έως το 34% το 2012, από 51% σήμερα, με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ!
Μέχρι εκεί όλα καλά και όλα ωραία θα μπορού­σε να πει κάποιος, αφού ο Παπακωνσταντίνου    θα έπιανε  τζακ  ποτ   εάν μπορούσε   να   πείσει οποιονδήποτε σοβαρό ξένο επενδυτή να αγο­ράσει με ζεστό χρήμα την πλειοψηφία των μετο­χών της ΔΕΗ και μετά να πάει σπίτι του και να κοιτάει από μακριά τον κυρ-Γιώργο να διαχειρίζεται τις επενδύσεις του.
Όμως το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σύνθετο... Έτσι τη νιρβάνα της επι­τυχημένης πρότασης αποκρατικο­ποίησης της ΔΕΗ διέκοψε η υπουρ­γός Περιβάλλοντος, η οποία λίγο - πολύ τους είπε... «με συγχωρείτε που ενοχλώ, αλλά, αν είναι να που­ληθεί το πλειοψηφικό πακέτο, δεν υπάρχει λόγος να συγκρουόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που πιέζει για να πουληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων».
Και επειδή την ίδια μέρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο, το ΥΠΕΚΑ έπρεπε να στεί­λει επιστολή στην Κομισιόν, η Τίνα Μπιρμπίλη εί­πε: «Τι απαντάμε, γιατί και τα δυο δεν γίνονται... Δεν γίνεται, δηλαδή, και να χάσει το Δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο και να πουλήσει ποσοστό από τους λιγνίτες». Οι πληροφορίες λένε ότι επι­κράτησε περίεργη σιωπή... Και η σιωπή σε περι­πτώσεις Υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι χρυ­σός, αλλά πανικός.


Καμία απόφαση
Αρκετοί από τους υπουργούς αναφώνησαν «ε, ναι, και τα δυο δεν γίνονται», ενώ άλλοι κοίτα­ζαν με απορία τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, πάντως, κράτησε το στόμα του κλειστό και δεν «μαρτύρησε» τι πρόκειται να γίνει... Το αποτέλεσμα, όπως καταλάβατε, είναι ότι για τη ΔΕΗ δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση παρά τις διαρροές που έχουν γεμίσει την πιάτσα. Και οι πληροφορίες λένε ότι τελικά η επιστολή που έφτασε από το ΥΠΕΚΑ στην Κομισιόν λέ­ει απλώς ότι η Επιτροπή θα πληροφο­ρηθεί τις κινήσεις της κυβέρνησης σε δυο εβδομάδες μια και η ΔΕΗ εντάσσεται στο μεγάλο πακέτο των αποκρατικοποιήσεων.
Το θέμα είναι, πάντως, ότι ο υπουργός   Οικονομικών  γνώρι­ζε το θέμα με τη ΔΕΗ πολλές μέ­ρες πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πολύ πριν αποφασίσει να παρουσιάσει την αμφιλεγόμενη πρότα­ση αποκρατικοποίησης.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...