sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μάχες πολιτών με τα ΜΑΤ στα «χαρακώματα» της Κερατέας


Συγκρούσεις σημειώνονται από το μεσημέρι στη λεωφόρο Λαυρίου, μεταξύ κατοίκων της Κερατέας και αστυνομικών δυνάμεων. Νωρίς το πρωί άγνωστοι άνοιξαν τάφρο βάθους 1,5 μ. και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Λαυρίου στην Κερατέα, στο ύψος του 39ου χλμ., με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Σουνίου
καθώς και από παρακαμπτήριες οδούς. Στην περιοχή βρίσκεται εισαγγελέας.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και πάλι η πόλη της Κερατέας. Οι κάτοικοι συγκρούονται με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την άφιξη μηχανημάτων και φορτηγών με χώμα που πλησίασαν στο σημείο των ορυγμάτων για να τα καλύψουν.
Στην περιοχή βρίσκεται εισαγγελέας, κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.
Άγνοια για το ποιοι άνοιξαν το όρυγμα, επί της λεωφόρου Λαυρίου δήλωσε νωρίς το μεσημέρι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Δημοτική Αρχή του δήμου Λαυρεωτικής.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος επισήμανε ότι πληροφορήθηκε το γεγονός στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου». Κατήγγειλε, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. "Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ", ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα. Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο Β. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «αύριο, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας - Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το "πολιτικό θέμα"».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.
Αργότερα ανακοινώθηκε ότι η αντιπροσωπεία του δήμου Λαυρεωτικής θα επισκεφθεί τελικά την ερχόμενη εβδομάδα τον αστυνομικό που νοσηλεύται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, καθώς ο Μητροπολίτης Μεσογαίας - Λαυρεωτικής Νικόλαος, απουσιάζει στον Άγιον Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...