sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πρώτη νίκη για τον Χάμιλτον, 2-3 από τις Red Bull


Ο Λιούις Χάμιλτον φώναξε δυνατά "παρών" στο Grand Prix της Κίνας και πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος, αφήνοντας στη 2η θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Στην 3η θέση μετά από μεγάλο αγώνα ο ΜαρκΓουέμπερ. Απογοήτευσαν και πάλι οι Ferrari.

Συναρπαστική εξέλιξη σε ένα ακόμη Grand Prix της φετινής σεζόν με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο μέχρι το
πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον, εκμεταλλευόμενος τη στρατηγική της ομάδας του και την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Φέτελ, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν, προσπερνώντας τον Γερμανό Πρωταθλητή 4 γύρους πριν το τέλος.

Ο Σεμπάστιαν Φετελ που εκκίνησε από την πρώτη θέση, είδε τους Χάμιλτον και Μπάτον να φεύγουν πιο γρήγορα αφήνοντάς τον 3ο, μπροστά από τους Ρόσμπεργκ, Μάσα και Αλόνσο.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά, και εξέλιξη αναμενόταν συγκλονιστική. Μετά το πέρας των πρώτων γύρων ο Φέτελ δεν έδειχνε τη ζωντάνια που είχε στα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν.

Κινήθηκε σε πιο αργούς ρυθμούς από τους αντιπάλους του, αναγκάζοντας την ομάδα του να τον βάλει σε στρατηγική δύο πιτ στοπ, την ώρα που η McLaren είχε προγραμματίσει 3 πιτ στοπ για τον Χάμιλτον.

Ο Φέτελ βρέθηκε στην πρώτη θέση από τον 43ο γύρο και έπειτα, ωστόσο με φθαρμένα ελαστικά, κατάφερε να κρατηθεί εκεί μέχρι τον 52ο γύρο, όταν ο Χάμιλτον κατάφερε μετά από μεγάλη μάχη να τον προσπεράσει και να πάρει τελικά τη νίκη.

Τον σπουδαιότερο αγώνα μέσα στην πίστα όμως τον έδωσε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός πιλότος που εκκίνησε 18ος, με στρατηγική 3 πιτ στοπ, κατάφερε να κερδίζει συνεχώς θέσεις γύρο με τον γύρο και εν τέλει κατάφερε να βρεθεί 3ος και να ανέβει στο βάθρο.

Ο Τζένσον Μπάτον υπέπεσε σε πολλά λάθη και τελικά περιορίστηκε στην 4η θέση. Στη "φάση" του αγώνα, ο Βρετανός πιλότος μπαίνοντας στα πιτ για τον πρώτο του πιτ στοπ, έκανε λάθος παίρνοντας θέση μπροστά από τους μηχανικούς της Red Bull (!), με αποτέλεσμα ο Φέτελ που τον ακολουθούσε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία και να τον προσπεράσει κατά την έξοδο.

Οι Ferrari δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους πραγματοποιώντας μέτριο αγώνα. Ο Φελίπε Μάσα τερμάτισε 6ος πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ και ο Φερνάντο Αλόνσο στην 7η θέση. contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...