sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε ένα μήνα μια... ολόκληρη πόλη βγήκε στην ανεργία!


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο δείκτης ανεργίας στην χώρα μας: Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο 2011 ανήλθε σε 15,1%, έναντι 11,3% τον Ιανουάριο 2010 και 14,8% το Δεκέμβριο 2010.

Το πιο τραγικό είναι ότι ο αριθμός των ανέργων μέσα σε ένα χρόνο από Γενάρη σε Γενάρη αυξήθηκε κατά 189.663 άτομα!

Ίσως τα νούμερα να έχουν κουράσει, όμως ένα ακόμη “νούμερο” οι 23.149 άνθρωποι που έμειναν
χωρίς δουλειά απ' τον περασμένο Δεκέμβρη μέχρι τον Ιανουάριο αντιστοιχούν σε μια ολόκληρη πόλη. Είναι σαν να την έσβησε από το χάρτη η ανεργία.

Αν παρατηρήσει κανείς τα στοιχεία ανά περιφέρεια τότε είναι εύκολο να καταλάβει πως υπάρχουν περιοχές ολόκληρες κυριολεκτικά ξεχασμένες από την ανάπτυξη καθώς μέσα σε ένα χρόνο τα ποσοστά της ανεργίας έχουν διπλασιαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη που είδαν την ανεργία να εκτινάσσεται από το 10,9% στο 19,1% από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι φέτος, η Κεντρική Μακεδονία με αύξηση 5% μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με την ανεργία από το 15,3% του περασμένου Ιανουαρίου στο 20,2% φέτος.

Μονάχα στα Ιόνια Νησιά όπου η ανεργία είχε εκτιναχθεί εννιά μονάδες από το 2009 ως το 2010 παρουσίασε μια κάμψη 2% τον τελευταίο χρόνο.

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...