sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ…..Το μυστικό της ζωγραφιάς του Θεού


Την ανατομία του εγκεφάλου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Αγγελος στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα. Εδώ και 500 χρόνια, κανείς δεν είχε δει το σχέδιο του μεγάλου ζωγράφου που κρύβεται στον λαιμό του Θεού σε ένα σημείο της διάσημης σύνθεσης που βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Βατικανού.
Δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς το εντόπισαν και το περιέγραψαν σε εργασία τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νeurosurgery».
Ο Μιχαήλ Αγγελος έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για την ανατομία και εξέταζε συχνά πτώματα
σχεδιάζοντας το εσωτερικό των οργάνων. Ελάχιστα από τα σκίτσα του διασώζονται.
undefined
Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει και στο παρελθόν σχέδια οργάνων κρυμμένα στην Καπέλα Σιξτίνα, ανάμεσα στις σκηνές από το Βιβλίο της Γένεσης. Το 1990 δημοσιεύθηκε επιστημονική εργασία για το σκίτσο του ανθρώπινου εγκεφάλου στη Δημιουργία του Αδάμ. Το 2000, άλλος γιατρός εντόπισε ένα νεφρό σε άλλο σημείο της οροφής.
Αυτήν τη φορά, ο εγκέφαλος, πλήρης, με τους κροταφικούς λοβούς και το εγκεφαλικό στέλεχος βρέθηκε στη σκηνή του «διαχωρισμού του φωτός από το σκότος».
Η ζωγραφιά του Θεού διαφέρει από άλλες στην οροφή, τόσο στον φωτισμό της όσο και στη γενειάδα του, πράγμα που οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μιχαήλ Αγγελος το έκανε επίτηδες για να στρέψει την προσοχή στον εγκέφαλο.
Παρόλα τα στοιχεία που παραθέτουν οι επιστήμονες, οι απόψεις των ιστορικών τέχνης, που ρώτησαν οι «Νew Υork Τime», διχάζονται ως προς την ορθότητα της «ανακάλυψης». Ολοι συμφωνούν πάντως, ότι η Καπέλα Σιξτίνα έχει κι άλλα κρυμμένα μυστικά.
7news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...