sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η «εξέγερση» φέρνει κάλπες


Σενάρια πρόωρων εκλογών επαναφέρει η «επανάσταση» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με φόντο το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια ενώ όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το νέο κύκλο… μουρμούρας που θα ξεσπάσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με την ανακοίνωση του σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015 και του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων.
Μετά την «εξέγερση» που σημειώθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή να συνεδριάσουν εκ νέου οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας προκειμένου οι Υπουργοί να παρουσιάσουν στους βουλευτές τις προτεραιότητες του κάθε Υπουργείου και να αποφευχθούν στο μέλλον νέες εντάσεις. Ο Πρωθυπουργός αναμένει με ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις των ΚΤΕ για να μπορέσει να σκιαγραφήσει τις επόμενες κινήσεις του.
Αν δεν αλλάξει κάτι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει την επόμενη Πέμπτη ώστε να αποφασιστεί σχέδιο κυβερνητικού πλαισίου ενώ την επόμενη ο Υπουργός Οικονομικών αναχωρεί για την εαρινή Σύνοδο του IMF στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί εισηγήσεις να συνέλθει πριν το Υπουργικό Συμβούλιο η ΚΟ και το Πολιτικό Συμβούλιο, έως το βράδυ χθες, όμως, δεν είχε ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις στους άμεσους συνεργάτες του. Τους κατέστησε μόνο γνωστό ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου θα παρακολουθήσει την παρουσίαση της υπηρεσίας μιας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα- Ένα Σημείο. Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση δεν επιλέγει τις πρόωρες εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν αυτοδυναμία και ως εκ τούτου μια τέτοια πρωτοβουλία αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία και σε περιπέτειες. Η προσφυγή, όμως, στις κάλπες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί, αν οι αντιδράσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι σημαντικές, τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη στη Real News που έθετε το δίλημμα των εκλογών αν δεν υπάρξει εθνική συναίνεση, συζητήθηκε αρκετά, τόσο μεταξύ κορυφαίων υπουργών όσο και στο σύνολο των κομματικών επιτελείων. Αν δεν υπάρξει εθνική συναίνεση για γενναίες αποφάσεις, τότε η προσφυγή στις κάλπες είναι η τελευταία και μόνη επιλογή, προειδοποιεί ο κ. Παμπούκης, ενώ τάσσεται υπέρ ενός προσκλητηρίου από τον πρωθυπουργό σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

«Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές. Μέσα και έξω ο τόπος χρειάζεται την καλύτερη ομάδα που έχουμε. Και βέβαια, πρόσωπα καθαρά, με εμπειρία ζωής και καθαρή κρίση» σημειώνει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας σύμφωνα με πληροφορίες και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης. Ο κ. Παμπούκης άλλωστε δέχτηκε τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «αφού τα είπε, έπρεπε να διαπραγματευτεί με την εφημερίδα τον τίτλο, ώστε να μην αναδειχθεί το θέμα των εκλογών», με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά ότι αυτό ήθελε να αναδειχθεί και ότι δεν διαπραγματεύεται τους τίτλους των συνεντεύξεών του.

Το Μέγαρο Μαξίμου απασχολεί ιδιαιτέρως και η πλήρης ρήξη των σχέσεων του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους βουλευτές του κόμματος που συμμετέχουν στο αντίστοιχο ΚΤΕ, αλλά και συνολικότερα με την ΚΟ. Η εκτίμηση είναι ότι πολύ δύσκολα ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορεί να παραμείνει στη θέση του στον επικείμενο ανασχηματισμό, παρότι πολλοί πιστεύουν ότι δύσκολα θα βρεθεί πρόσωπο να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Ένας ριζικός ανασχηματισμός πάντως είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τη 15η Μαΐου, εφόσον προηγουμένως αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες. 


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...