sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Φέτελ


Στην ιδιόμορφη πίστα της Μαλαισίας φιλοξενείται το δεύτερο γκραν πρι της σεζόν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κάνει τον … ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές της Μαλαισίας. για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωνει ο Μαρκ Γουέμπερ.
Για ακόμη μια φορά ο Σεμπάστιαν Φέτελ, άφησε τους υπόλοιπους πιλότους να… χαρούν μέχρι να κάνει τον τελευταίο γύρο. Ο Γερμανός πιλότος της
Red Bull στο παρά πέντε πήρε την πρώτη του πολ ποζίσιον στη Μαλαίσια, κάνοντας το δύο στα δύο για τη φετινή σεζόν και ρίχνοντας τον Λιούις Χάμιλτον στο καναβάτσο.
Οι «κόκκινοι ταύροι» αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου ανακοίνωσαν πως έτρεχαν με το σύστημα KERS και όπως όλα δείχνουν θα το χρησιμοποιήσουν και στον αυριανό αγώνα.
Από την τέταρτη θέση θα δει τα φώτα να σβήνουν ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ικανοποημένος. Το δίδυμο της Ferrari δεν κατάφερε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην πέμπτη και έβδομη θέση με τους Αλόνσο και Μάσα, αντίστοιχα.
Q2: Δεύτερη περίοδος, Μάχη!
Έτοιμοι για μάχη μπήκαν οι πιλότοι στην πίστα της Σεπάνγκ για τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Με τις Red Bull και McLaren να «φορούν» τη μαλακή γόμα, οι χρόνοι έπεφταν σε κάθε γύρο.
Έκπληξη προκάλεσε η στρατηγική της Renault, με τους Πετρόφ και Χάιντφελντ να κάνουν μόνο ένα γύρο, ο οποίος ωστόσο ήταν αρκετός για να τους οδηγήσει στον μεγάλο τελικό.
Η λήξη της ημιτελικής φάσης βρήκε τη McLaren να κάνει το 1-2 με τον Μπάτον να είναι ταχύτερος του Χάμιλτον. Απογοητευτική ήταν η απόδοση του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κατάφερε να περάσει στο Q1, κάνοντας τον 11ο χρόνο.
Οι υπόλοιποι έξι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Μουεμί – Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Ντι Ρέστα – Σούτιλ (Force India), Μπαρικέλο (Williams) και Πέρες (Sauber).
Q1: Πρώτη περίοδος, Χωρίς εκπλήξεις
Με τη μαλακή γόμα επέλεξαν να ξεκινήσουν οι περισσότεροι πιλότοι τις κατατακτήριες δοκιμές , εκτός από τη Red Bull και τη McLaren, που «φόρεσαν» τη σκληρή. Επίσης, όλοι έκαναν χρήση του συστήματος DRS, κινούμενες αεροτομές, ώστε να επωφεληθούν στις ευθείες.
Η πρώτη φάση διακόπηκε για μερικά λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί από την πίστα ένα αντικείμενο που έφυγε από το μονοθέσιο του Σεμπαστιάν Μπουεμί.
Οι ομάδες που έκαναν πέρυσι το ντεμπούτο τους στα γκριντ της Φόρμουλα 1 δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το
Q2, ενώ απογοήτευση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Παστόρ Μαλντονάτο για την ομάδα της Williams.
Η λήξη του πρώτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τον Μάσα να έχει κάννει τον ταχύτερο χρόνο. Στον αντίποδα οι Καρικέγιαν – Λιούτσι (HRT), Ντ’ άμπρόσιο- Γκλοκ (Virgin), Τρούλι – Κοβαλάινεν (Lotus)και Μαλντονάτο (Williams) έμειναν εκτός.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Φέτελ, red Bull, 1:34.870
2. Χάμιλτον, McLaren, +0.104
3. Γουέμπερ, Red Bull, +0.309
4. Μπάτον, McLaren, +0.330
5. Αλόνσο, Ferrari, +0.932
6. Χάιντφελντ, Renault, +1.254
7. Μάσα, Ferrari, +1.381
8. Πετρόφ, Renault, +1.454
9. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.939
10. Κομπαγιάσι, Sauber, +1.950
11. Σουμάχερ, Mercedes
12. Μπουεμί, Toro Rosso
13. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
14. Ντι Ρέστα, Force India
15. Μπαρικέλο, Williams
16. Πέρες, Sauber
17. Σούτιλ, Force india
18. Μαλντονάτο, Williams
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Τρούλι, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντ’αμπρόσιο, Virgin
23. Λιούτσι, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...