sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νέες επιδρομές του ΝΑΤΟ- Η λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν νεκροί άμαχοι





Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως άμαχοι και αστυνομικοί σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ. Το Λονδίνο καλεί το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις προσπάθειές του και λέει πως δεν υπάρχει "βιώσιμο" μέλλον για τη Λιβύη χωρίς την αποχώρηση του Καντάφι.


Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι από αεροπορικό πλήγμα του ΝΑΤΟ στην πόλη Κίκλα, 100 χλμ. νότια της Τρίπολης, σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι και μέλη της αστυνομικής δύναμης.
Το κανάλι Αλ-Τζαμαχιρία δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε χθες.
Στο μεταξύ, στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να "συνεχίσει και να ενισχύσει" τις στρατιωτικές προσπάθειές του στη Λιβύη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.
"Πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στο ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο προσέφερε τις τελευταίες εβδομάδες επιπλέον αεροσκάφη ικανά να πλήττουν χερσαίους στόχους που απειλούν τον άμαχο πληθυσμό... εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτες και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο", πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.
Ο Χέιγκ δήλωσε ακόμη ότι ένα "βιώσιμο" μέλλον για τη Λιβύη σημαίνει την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την ηγεσία της.
Στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο "πιστεύω ότι θα πούμε πολύ καθαρά ότι οποιοδήποτε βιώσιμο μέλλον για τη Λιβύη σημαίνει την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι", υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός.
Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ είχε ήδη δηλώσει πως το ΝΑΤΟ "δεν επιτελεί επαρκώς" το ρόλο του στη Λιβύη όσον αφορά την εξουδετέρωση των βαρέων όπλων των δυνάμεων του Καντάφι και την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...