sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ FOCUS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...

Σε μια μικρή γωνιά του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, θα δοθεί η... μάχη για την πληγωμένη τιμή της Ελλάδας. Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθούν 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, μέλη της συντακτικής ομάδας του...
περιοδικού «Focus», οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.
Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα, καθώς και το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, στο τεύχος της 22.2.2010, που, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «εμφάνιζε φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη τη σημαία του ελληνικού κράτους και να καλύπτεται με αυτήν το σώμα του αγάλματος από τη μέση και κάτω, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας, ως συμβόλου του κράτους».
Παράλληλα, στο ίδιο εξώφυλλο του περιοδικού, που κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν «να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση ''Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια'', προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων»...
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο «Focus» ομάδα δικηγόρων, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Φραγκάκη και τους Αικατερίνη Φραγκάκη, Αικατερίνη Πουλάκη, Βασιλική Μπακάλη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο.
Ωστόσο, όπως είπαν στο «Εθνος» οι μηνυτές, η υπόθεση έχει σημάνει πανστρατιά μέσω του Διαδικτύου, καθώς οι ίδιοι έφτιαξαν ομάδα στο Facebook με την ονομασία «ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ».
Παράλληλα, όπως αναφέρουν, προτίθενται να καταθέσουν και αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του περιοδικού, ενώ διευκρινίζουν ότι:
«Η πρωτοβουλία μας δεν έχει πολιτική απόχρωση. Ούτε αφορά τον γερμανικό λαό. Δεν επιθυμούμε να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική. Η δική μας ωφέλεια θα είναι η ηθική δικαίωση και η ''δημόσια συγνώμη'' από το περιοδικό για την προσβολή της προσωπικότητάς μας ως Ελλήνων καθώς και της Ελλάδας».
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Εθνος» ο κ. Φραγκάκης, τουλάχιστον διακόσιοι δικηγόροι αναμένεται ότι θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, νιώθουν «προσβεβλημένοι από τα κατάπτυστα άρθρα του περιοδικού τα οποία παρουσιάζουν του Ελληνες ως απατεώνες, φοροφυγάδες, άπληστους, αγράμματους και ως ανθρώπους που ζουν μόνο με δανεικά».
Οπως τονίζει ο ίδιος, «Ιδρύματα και σωματεία Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων καθώς επίσης και μεγάλοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής την ημέρα της δίκης, διότι το δημοσίευμα αναφέρει ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν σημαντικό ποιητή, συνθέτη, καλλιτέχνη εικαστικών τεχνών ή φιλόσοφο, οι δε σημαντικότεροι ποιητές της σύγχρονης Ελλάδας είναι οι στατιστικολόγοι που κατάφεραν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση».

fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...