sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ανθισε το λουλούδι που βρωμάει



Το amorphophallus titanum είναι γνωστό ως «το άνθος των πτωμάτων», λόγω της μυρωδιά που αναδύει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση.
Στην Βασιλεία της Ελβετίας συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να θαυμάσουν το γιγαντιαίο λουλούδι που μυρίζει απαίσια, το οποίο άνθισε για πρώτη φορά.

Το amorphophallus titanum είναι γνωστό ως «το άνθος των πτωμάτων», λόγω της μυρωδιάς που αναδύει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση. Ο Βοτανικός Κήπος της Βασιλείας αναμένει ότι το 2 μέτρων ύψους φυτό θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Η άνθιση του 17χρονου φυτού θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Παγκοσμίως, υπάρχουν μόνο 134 καταγεγραμένες ανθοφορίες από τεχνητή καλλιέργεια, σύμφωνα με το Associated Press.

Το φυτό άρχισε να σπρώχνει το χώμα το Μάρτιο και λίγες ημέρες πριν άρχισε να μεγαλώνει περίπου έξι εκατοστά την ημέρα.Η «μητέρα» του φυτού - τιτάνα που βρωμάει άνθισε για τελευταία φορά το 1992 στον Κήπο της Φρανκφούρτης.

Η καταγωγή του φυτού αυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να μεγαλώσει και σπάνια ανθίζει.

Η απαίσια μυρωδιά που αναδύει λέγεται ότι είναι μία διασταύρωση καμμένης ζάχαρης και σάρκας σε αποσύνθεση και είναι σχεδιασμένη για να προσελκύει έντομα για γονιμοποίηση.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...