sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δεύτερο "ταξίδι" στο διάστημα για τον Γκαγκάριν


Με το πρόσωπο του Ρώσου κοσμοναύτη, Γιούρι Γκαγκάριν, του ανθρώπου που ταξίδεψε πρώτος σε τροχιά γύρω από τη Γη, ζωγραφισμένο στη μία μεριά του, απογειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (05/04) ο ρωσικός πύραυλος, Σογιούζ, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).


Ένας Αμερικανός και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες αποτελούν το πλήρωμα του πυραύλου, που “διακοσμήθηκε” με τη μορφή του Γκαγκάριν, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πρώτο
ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα. Η νύχτα έγινε μέρα κατά την εκτόξευσή του από τη διαστημική βάση “Baikonur” στο Καζακστάν ενώ εννέα λεπτά αργότερα, ανακοινώθηκε πως όλα εξελίχθηκαν όπως έπρεπε και όπως άρμοζε στην “επέτειο”, καθώς είχε επιτυχώς μπει σε τροχιά.Εκ μέρους της Αμερικανικής Διαστημικής Εταιρείας, ο αστροναύτης που ταξιδεύει προς τον ISS, Ρον Γκάραν, έγραψε στη σελίδα του στο Twitter, πως επέλεξε ως “συντροφιά” του στο νέο του ταξίδι, τα τραγούδια “One” των U2 και “Brothers in Arms” των Dire Straits.“Νιώθουν πολύ καλά. Είναι πολύ χαρούμενοι”, δήλωσε αστροναύτης της NASA, που συμμετείχε δύο φορές στο παρελθόν σε διαστημικές αποστολές, με τελευταία του Discovery και παρακολούθησε την εκτόξευση από παρακείμενη πλατφόρμα.Αυτή πάντως είναι η πρώτη αποστολή για τους δύο Ρώσους κοσμοναύτες, που θα ταξιδέψουν δύο ημέρες προτού συναντήσουν τους “συναδέλφους” τους στο Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η συγκεκριμένη εκτόξευση συνοδεύτηκε από 7ήμερες εκδηλώσεις, τιμής ένεκεν δύο στιγμών - ορόσημων στην ιστορία των διαστημικών αποστολών. Το πρώτο είναι το διαστημικό ταξίδι του Γκαγκάριν, το 1961, το οποίο ξεκίνησε από την ίδια ακριβώς διαστημική βάση και το δεύτερο είναι η πρώτη αποστολή αμερικανικού διαστημικού οχήματος, 20 χρόνια αργότερα.Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γκάραν σημείωσε: “Πενήντα χρόνια πριν, ένα έθνος έστειλε έναν άνθρωπο στο διάστημα. Σήμερα, εμείς οι τρεις εκπροσωπούμε πολλά έθνη, που στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, αποτελούν το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό”.Σημειώνεται δε, πως λίγες ημέρες πριν την εκτόξευση, το πλήρωμα επισκέφτηκε το θάλαμο, όπου ο Γκαγκάριν πέρασε την τελευταία του νύχτα, πριν την έναρξη της αποστολής.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...