sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ελπίδες για τα μαύρα κουτιά 2 χρόνια μετά το δυστύχημα


Ελπίδες για την ανάσυρση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της Air France-KLM που είχε συντριβεί πριν δύο χρόνια στον Ατλαντικό γεννά ο εντοπισμός συντριμμιών του αεροσκάφους από βαθυσκάφος.

Πλοίο επιφορτισμένο με την ανέλκυση του αεροσκάφους, εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, εντόπισε συντρίμμια ενός αεροσκάφους.

Γάλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος Airbus A330, που είχε παρασύρει στο θάνατο 228 ανθρώπους. Φωτογραφίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι.

Οι γαλλικές αρχές άρχισαν τον Μάρτιο μια ακόμα, την τέταρτη κατά σειρά, επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού για να εντοπίσουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε συντριβεί ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Στην έρευνα συμμετέχει ένα προηγμένο βαθυσκάφος ονόματι Alucia. Η αρχική έρευνα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό συντριμμιών και σορών αλλά οι καταγραφείς των συμβάντων της πτήσης, που μπορεί να ρίξουν φως στο τι συνέβη, δεν είχαν εντοπιστεί.

Η ανακάλυψη των μαύρων κουτιών θεωρείται απαραίτητη προκειμένου οι ερευνητές και οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Οι περισσότερες υποθέσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο να πάγωσαν οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, που εμφανίζονταν να δίνουν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης.

Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ' ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ' ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...