sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άστεγος πέθανε από το κρύο


Ένας άστεγος έχασε τη ζωή του στην Αθήνα από τις "πολικές" θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλοι δύο άστεγοι σε πολύ κακή κατάσταση.

Η είδηση του θανάτου έχει προβληματίσει μεγάλη μερίδα κόσμου σχετικά με την προστασία αυτών των ανθρώπων από το δριμύ ψύχος.

Το άψυχο σώμα βρήκε το πρωί της Τετάρτης (9/3) στο άλσος του Θησείου εργαζόμενοι στον τομέα
καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

Τις επόμενες ώρες θα διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

"Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους.

Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας. Τα ακριβή αίτια του θανάτου μένουν να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία, στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Όλες οι ενδείξεις όμως συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία όπως αυτή που περιέγραψα. Χτες το βράδυ ο Δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια
", δήλωσε ο δήμαρχοςΑθηναίων, Γ. Καμίνης.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...