sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Νέοι, «ωραίοι» και Κυπελλούχοι

Την κατάκτηση του 12ου Κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία της πανηγυρίζει η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του Ηρακλή στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην Ορεστιάδα και πήρα το τρόπαιο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές
Τζούριτς, Ντεσπέιν και Παπάζογλου.

Άνοιξε πρώτος τη διαφορά

Σε θέση οδηγού στο σκορ μπήκε από την αρχή του τελικού ο Ολυμπιακός, όπου με το καλό του μπλοκ, κατάφερε να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 6-8. Μετά την υποχρεωτική διακοπή, ο Ηρακλής έκανε ένα σερί 3-0 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 9-8. Από εκεί κει πέρα οι δύο ομάδες, πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 14-14. Ο «Γηραιός» ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14), χάρη σε ένα μπλοκ πάνω στον Τζούριτς και ένα άστοχο καρφί του διαγώνιου των Πειραιωτών. Όμως, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να πάνε τη διαφορά στο +4 (20-16). Το πρώτο σετ κατέληξε στον Ηρακλή με 25-21, ο οποίος διατήρησε χωρίς να δυσκολευτεί το προβάδισμα που πήρε.

Κρίσιμο σερί

Δυνατά ξεκίνησε ο Ηρακλής στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Ολυμπιακός με πόντους από Τζούριτς και Ντεσπέιν έφερε αρχικά το ματς στα ίσα (3-3), αλλά κατάφερα να πάει προηγούμενος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-6. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμα των δύο πόντων μέχρι και τη δεύτερη αναγκαστική διακοπή (14-16). Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στην αναμέτρηση, με τους Πειραιώτες να προηγούνται σταθερά με δύο πόντους, μέχρι και το 18-20. Εκεί, οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, με ένα σερί 3-0, πήγαν τη διαφορά στο +5 (18-23), «κλειδώνοντας» το σετ, το οποίο κατέληξε σε εκείνους με 20-25.

«Κρυφό χαρτί» ο Παπάζογλου

Το σκορ εναλλασσόταν διαρκώς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 7-8, χάρη σε διπλό μπλοκ πάνω στον Μπίλινγκς. Στην επανέναρξη, ο Ντεσπέιν με άσο δίνει προβάδισμα δύο πόντων στους «ερυθρόλευκους» (7-9), όμως, ο «Γηραιός» με ένα σερί 3-0, θα περάσει μπροστά με 10-9. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και πάλι στο σκορ –όπως στο ξεκίνημα του σετ- μέχρι και το 14-14, εκεί όπου με πόντους των Ντεσπέιν και Φράγκου, οι Πειραιώτες έκαναν το 14-16. Ο Κουβανός ακραίος με μπλοκ άουτ δίνει προβάδισμα τριών πόντων για την ομάδα του 17-20, όμως οι Θεσσαλονικείς με άσο από τον Όουενς, έφεραν και πάλι τη διαφορά στον πόντο (19-20). Η λύση, για τον Γιάννη Καλμαζίδη ήταν από τον πάγκο ο Παπάζογλου. Ο έμπειρος κεντρικός με ένα μπλοκ και άσο, έκανε το 19-22, με το σετ τελικά να καταλήγει στους «ερυθρόλευκους» με 21-25.

Τυπική διαδικασία και στέψη

Με ανεβασμένη ψυχολογία και τον Ντεσπέιν να πετυχαίνει τρεις πόντους, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο τέταρτο σετ με σκορ 1-4 και ανάγκασε τον Φρέντι Μπρουκς να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Όμως, ο ρυθμός των «ερυθρολεύκων» δεν χάλασε και ο Τζούριτς με άσο, έφερε τη διαφορά στο +4 (3-7). Διατήρησε το ίδιο προβάδισμα μέχρι και το 5-9, Εκεί, ο Κράβαρικ εκνευρισμένος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και οι Πειραιώτες έκαναν ακούραστα το 5-10, ενώ ο Ντεσπέιν με δικό του πόντο πήγε το ματς στη μέγιστη διαφορά (5-11). Η «μισή δουλειά» για τους Πειραιώτες είχε γίνει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, όπου πήγαν προηγούμενοι με 11-16. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν από τη διακοπή με ένα σερί 4-0 (11-20) και εκεί τελείωσαν όλα. Κυπελλούχος για 12η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, κατακτώντας το τελευταίο σετ με το εντυπωσιακό 12-25.

Παναγιώτης Κεφαλάς

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...