sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

38 φορές Θρύλος με... εξάρες!

Είναι πλέον γεγονός. Μετά από απουσία ενός χρόνου από την κορυφή, ο Ολυμπιακός επέστρεψε δριμύτερος και με τον πλέον εμφατικό τρόπο είναι ο πρωταθλητής της σεζόν 2010-11. Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Βαλβέρδε... σκόρπισε το φάντασμα της ΑΕΚ με το απίστευτο 6-0 και το κατάμεστο Καραϊσκάκη έζησε και πάλι μεγάλες στιγμές. Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει από το 20λεπτο όταν με μαέστρο τον Ιμπαγάσα και τέρματα των Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ και Φουστέρ οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 3-0. Το πάρτι συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να φιλοδωρουν με ακόμα τρία τέρματα (Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας) την Ενωση, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να πάθει πανωλεθρία. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 38ο τίτλο της ιστορίας του, το 13ο στα τελευταία 15 χρόνια, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ της σεζόν 1980-81, όταν είχε νικήσει με το ίδιο σκορ την ΑΕΚ.Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός
Αποφασισμένος να βάλει τέλος στο πρωτάθλημα μπήκε ο Ολυμπιακός στριμώχνοντας από το πρώτο κιόλας λεπτό την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν ασυγκράτητοι στο πρώτο 20λεπτο και στο διάστημα αυτό σημείωσαν τρία τέρματα, στήνοντας πραγματικό πάρτι. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που έκανε τα πάντα και από τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ. Μετά από ακόμα μία κομπίνα σε στημένη φάση, ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2', χωρίς πάντως να πανηγυρίσει, δείχνοντας σεβασμό στην πρώην του ομάδα. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 7' ο Μέλμπεργκ μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα πρόλαβε τον Ματέος και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Εμεινε στα αποδυτήρια η ΑΕΚ
Το καταιγιστικό 20λεπτο ολοκληρώθηκε στο 18' μέσα σε αποθέωση, όταν ο Φουστέρ από κάθετη του Τζιμπούρ νίκησε για τρίτη φορά τον Σάχα και ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, αλλά με την ψυχολογία των γηπεδούχων στα ουράνια δεν ήταν εύκολο, με τους παίκτες του Χιμένεθ να εγκλωβίζονται στο διαρκές πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό πως οι κιτρινόμαυροι δεν έφτιαξαν ούτε μία ευκαιρία στο α' μέρος, έχοντας να επιδείξουν ένα γκολ του Καφέ, που ακυρώθηκε για φάουλ του Ντιόπ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μέχρι το τέλος την πρωτοβουλία, ωστόσο ο Σάχα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά.
Αποθέωση για Ιμπαγάσα, ζωγραφιά από Τζιμπούρ
Η αναγνώριση για τον Ιμπαγάσα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου, ήρθε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όταν ο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε και άπαντες στο Καραϊσκάκη σηκώθηκαν για να τον χειροκροτήσουν και να τον αποθεώσουν. Παρά την αποχώρηση του αργεντίνου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί και στο 55' άγγιξε το 4-0 με τον Χολέμπας. Οτι δεν έκανε ο γερμανός το έκανε ο Τζιμπούρ στο 61΄με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο τελείωμα, δείγμα του πλούσιου ταλέντου του.
Την σκόρπισε τους πέντε ανέμους
Την ώρα, που ο κόσμος στις κερκίδες παραληρούσε και πανηγύριζε για το πρωτάθλημα, το μαρτύριο της ΑΕΚ δεν είχε τελειωμό. Από τον πίνακα των σκόρερ δεν θα μπορούσε να λείψει ο Μιραλάς, που με απίστευτη ενέργεια έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 68' κάνοντας το 5-0, ενώ το όνομά του στους σκόρερ πρόσθεσε και ο Χολέμπας, που στο 71' έγραψε το εξωπραγματικό 6-0 για τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται στις εξέδρες, που αποθέωναν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...