sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Νέα μέτρα λόγω... ανικανότητας!



Νέα μέτρα αναμένεται να ζητήσει η Τρόικα αφού η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να καλύψει την «μαύρη τρύπα» των εσόδων. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έρχονται στη χώρα μας στις αρχές Απριλίου εντοπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πορεία του προϋπολογισμού. Εκτιμάται δε, πως μπροστά το ενδεχόμενο του εκτροχιασμού θα ζητήσουν νέα μέτρα της τάξης του 1,8 δις ευρώ, ενδεχόμενο που είχε αφήσει ορθάνοικτο και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δέχεται εισηγήσεις για νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, μειώσεις στις κρατικές δαπάνες αλλά και νέες ρυθμίσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σημειώνεται πως από τα στοιχεία των 15 ΔΕΚΟ καταγράφεται αισθητή μείωση των δαπανών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η εξέλιξη καθότι ο «τσάρος» της Οικονομίας είχε διαμηνύσει πως δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μήπως για άλλη μία φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες περί πισωγυρίσματος;
Η Τρόικα θα έρθει στη χώρα μας ώστε να παγιωθεί το πακέτο μέτρων μέχρι το 2014 τα οποία υπολογίζεται πως θα αποφέρουν στα ταμεία 15 δις ευρώ. Μεταξύ άλλων, θα ανακοινωθούν μειώσεις των φοροαπαλλαγών οι οποίες θα γίνονται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια, μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μέσω των επιδομάτων αλλά και κατακόρυφη μείωση στα κοινωνικά επιδόματα.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...