sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Διεθνής αντιιμπεριαλιστική συνάντηση με πορεία στη βάση της Σούδας


Με πορεία στην αμερικάνικη βάση της Σούδας κορυφώνεται αύριο η δεύτερη Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης από Βαλκάνια και Μέση Ανατολή που άρχισε σήμερα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η πορεία στη βάση της Σούδας θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.Η συνάντηση οργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη
Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και τις Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, με την συμμετοχή των αντιπροσωπιών από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία και Τουρκία.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επεσήμανε ότι «αυτές τις μέρες πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα μιας ακόμη ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. απέναντι στη Λιβύη, με πρόσχημα την ανθρωπιστική αρωγή και τη συμβολή στην «αποκατάσταση της τάξης», της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που θα κατοχυρώσει απρόσκοπτα τα συμφέροντα των διεθνών μονοπωλίων πετρελαίου και την επιβολή εγκάθετου καθεστώτος τύπου Καρζάι».Και συνέχισε: «Ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για το σημερινό καθεστώς στη Λιβύη, τις δεσμεύσεις και προτεραιότητές του στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν δεχόμαστε υπό κανένα πρόσχημα μια ξένη στρατιωτική επέμβαση ούτε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ούτε και τις κυρώσεις του ΟΗΕ, που τελικά θα πλήξουν τον λαό της Λιβύης και μόνο.
Τις τελευταίες μέρες και με επίκεντρο το Λιβυκό Πέλαγος, υπάρχει επικίνδυνη συγκέντρωση δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των χωρών του ΝΑΤΟ και με ορμητήριο την Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας, εντείνονται οι προετοιμασίες για μια επίθεση στη Λιβύη. Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, οι αρμόδιοι υπουργοί της παραδέχονται ανοιχτά ότι εμπλέκονται στα τυχοδιωκτικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά μετά το 1999 και τη βρόμικη επίθεση του ΝΑΤΟ κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, ετοιμάζουν νέο έγκλημα και αιματοκύλισμα ενός γειτονικού λαού στον βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών και των διεθνών μονοπωλίων.
Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή επικαιρότητα θα συναντηθούν 12 κινήματα από τις δύο γειτονιές μας, που βρίσκονται στο επίκεντρο ιμπεριαλιστικών σχεδίων εδώ και χρόνια. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους, έχουν τον ίδιο ιμπεριαλιστικό παρανομαστή, την ίδια σφραγίδα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών αλλά και των αστικών τάξεων στην περιοχή. Συνδέονται με τις πηγές ενέργειας και τους αγωγούς, με τις σφαίρες επιρροής της μιας ή άλλης δύναμης».
Ακόμα ο κ. Παφίλης επεσήμανε: «Επιδιώκουμε η Διάσκεψη των Χανίων να αποτελέσει τη συμβολή στην απάντηση των λαών και των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων τους απέναντι στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., απέναντι στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, που «κατηφορίζει» στην περιοχή μας, απέναντι στις ξένες στρατιωτικές Βάσεις του Camp Bondstil στη σερβική επαρχία του Κοσόβου, τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις του Ακτίου και της Σούδας, τη Βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και τις κυρίαρχες βρετανικές Βάσεις της Κύπρου. Από αυτή τη Διάσκεψη καταγγέλλουμε τη χρήση των Βάσεων αυτών και απαιτούμε το άμεσο κλείσιμό τους. Απαιτούμε την επιστροφή των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών μας από το εξωτερικό, ανεξάρτητα υπό ποιο μανδύα δρουν εκεί.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που ξεσηκώθηκαν ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα των χωρών τους. Οι λαοί οργανωμένα και χωρίς ξένους πάτρωνες να επιβάλλουν βαθιές αλλαγές και να γίνουν πραγματικοί αφέντες στον τόπο τους».


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...