sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ετοιμες για χρεοκοπία Ελλάδα και Ιρλανδία - Η κα "Δεν πληρώνω" πρωθυπουργός της Σλοβακίας μας ράβει κοστούμι


- Η πρωθυπουργός της χώρας που δεν μας δανείζει λέει στην ΕΕ να ετοιμάσει μηχανισμό
- Ωστόσο την εγκαλεί γιατι μας δάνεισε με υψηλό επιτόκιο
- Η Ελλάδα τρέχει να δανειστεί από την ομογένεια

Τις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ελλάδα και την οικονομία της, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις οι έλληνες παρακολουθούν ξένους αξιωματούχους είτε δανειστές μας, είτε μη να μιλούν απαξιωτικά για έναν ολόκληρο λαό ο οποίος αν μη τι άλλο περνάει δύσκολες ώρες.

Μετά τον κ. Στρος Καν ο οποίος μας θεωρεί λίγο ως πολύ τον απόπατο της Ευρώπης, - θυμίζουμε την δήλωση που θα μεταδοθεί την Κυριακή από γαλλικό κανάλι: "Οι έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά", τώρα ήρθε η σλοβάκα πρωθυπουργός να μας πει οτι κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε.

Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίκοβα, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και ότι η Ευρωζώνη πρέπει να ετοιμάσει κανόνες, ώστε να είναι έτοιμη αν συμβεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ωστόσο, η κα Ραντίκοβα τάχθηκε υπέρ της μείωσης του επιτοκίου για το διεθνές δάνειο που πήραν η Ελλάδα και η Ιρλανδία. "Είναι άδικο να δανείζεις αυτές τις χώρες με τόσο υψηλό επιτόκιο", είπε, προσθέτοντας: "Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε να βγάζουμε κέρδος από δάνεια σε άλλη χώρα, αντίθετα θέλουμε να είναι αυτή ικανή να πληρώνει και το δάνειο να τη βοηθά να λύνει τα προβλήματα".

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στο δάνειο των 110 δις. ευρώ που δόθηκε πέρυσι το Μάιο στην Ελλάδα.

Η Σλοβάκα πρωθυπουργός είναι αντίθετη με την πρόταση αγοράς κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). "Η πρόταση αυτή συζητήθηκε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχει μια μορφή συμφωνίας", είπε, προσθέτοντας: "Δεν με κάνει χαρούμενη, θα καλωσόριζα κάποια άλλη λύση, αυτή δεν είναι ο καλύτερος τρόπος".

Η κα Ραντίκοβα θεωρεί ότι είναι δυνατή η επίτευξη μίας αρχικής συμφωνίας - στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης - για την ενίσχυση της δυνατότητας δανεισμού του ΕΤΧΣ, αλλά μόνο αν αυτή γίνει χωρίς την εισφορά μετρητών από τις χώρες με χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση.

Όσον αφορά στο "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας", είπε ότι μπορεί να δει μια συμφωνία στην αυριανή σύνοδο, η οποία θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής καθώς και νομοθετικούς περιορισμούς στην αύξηση του δημόσιου χρέους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το θέμα της ενιαίας φορολογικής βάσης για τις επιχειρήσεις θα συζητηθεί ξεχωριστά στο μέλλον και δεν θα υπάρχει δεσμευτική συμφωνία για αυτό.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...