sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παιδιά ή αναβολή!

Θα γίνει ή όχι ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Η οριστική, εκτός νέου απρόοπτου, απάντηση θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ανάμεσα σε ΓΓΑ, ΕΟΚ και Αστυνομία το πρωί της Τρίτης (1/3). Το sport.gr ωστόσο, προσπάθησε να ξετυλίξει νωρίτερα το κουβάρι της διεξαγωγής- ή όχι- του τελικού αλλά και το ποιοι θα είναι οι "προνομιούχοι" που θα βρεθούν στις κερκίδες του Ελληνικού. Συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ εξασφάλισε και πληροφορίες από την πλευρά της ΓΓΑ.
Η καινοτομία που φαίνεται να ναυαγεί...
Η αρχική απόφαση στην σύσκεψη της Παρασκευής (25/2) έκανε λόγο για έναν τελικό διαφορετικό απ' όλους τους υπόλοιπους που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Σε αυτόν, το παρών θα έδιναν, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς 3.000 μαθητές Δημοτικού, δίνοντας χαρακτήρα γιορτής στην αναμέτρηση. Ωστόσο οι εξελίξεις την Δευτέρα (28/2) ανέτρεψαν τα υπάρχουσα δεδομένα και ξαφνικά προέκυψε νέα σύσκεψη.
Το θέμα ωστόσο είναι ποιες ήταν αυτές οι εξελίξεις. Σύμφωνα με ρεπορταζ του sport.gr από την πρώτη στιγμή που πάρθηκε η
συγκεκριμένη απόφαση υπήρξαν διαδικαστικά προβλήματα ανάμεσα στην ΕΟΚ και το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά την διαχείριση των προσκλήσεων σε μαθητές. Το περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο έπρεπε να κινηθούν όλες οι
διαδικασίες (προσκλήσεις σε μαθητές, ταυτοποίηση στοιχείων με τους κηδεμόνες, πρόσβαση στο γήπεδο) έφτασε την υπόθεση στην κόψη του ξυραφιού, με αποτέλεσμα να προκριθεί εκ της ΓΓΑ νέα σύσκεψη, η οποία θα καθόριζε ουσιαστικά το μέλλον του τελικού.
Αυτά έγιναν... Το ερώτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα και κυρίως ποιοι θα βρίσκονται στο κλειστό του Ελληνικού την Κυριακή (6/3), αν φυσικά δεν προκύψει αναβολή του τελικού, ένα σενάριο που πλέον δεν φαντάζει τόσο μακρινό!
Βασιλακόπουλος στο sport.gr
"Πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη την Παρασκευή (25/2) και σε αυτή η ΓΓΑ πρόκρινε τη λύση ο τελικός να πραγματοποιηθεί με την παρουσία 3.000 μαθητών στις εξέδρες, αντί οπαδών των δύο ομάδων. Εμείς φυσικά δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε.
Σήμερα ωστόσο (σ.σ Δευτέρα 28/2) το Υπουργείο Παιδείας και η ΓΓΑ μας απέστειλε έγγραφο, με το οποίο μας καλεί σε νέα σύσκεψη την Τρίτη (1/3) χωρίς ωστόσο να μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αυτή. Ρωτήσαμε, αλλά δεν πήραμε απάντηση!", σχολίασε στο sport.gr ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη την Τρίτη.
Οσον αφορά την θέση της ΕΟΚ για το ποιος πρέπει να βρίσκεται στις κερκίδες στον τελικό, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ξεκάθαρος: "Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη. Η ΕΟΚ πρότεινε να βρεθεί στο γήπεδο ο κόσμος των δύο ομάδων, εφόσον φυσικά η Αστυνομική Διεύθυνση μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν είναι θέμα της Ομοσπονδίας η ασφάλεια, αλλά της Αστυνομίας!"
Για τις πιθανότητες αναβολής του αγώνα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πως οι ίδιοι δεν μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση: "Η αναβολή του αγώνα μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δια της ΓΓΑ και κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια απόφαση. Όλα θα κριθούν αύριο πρωί στην σύσκεψη".
Η θέση της ΓΓΑ
Το μοναδικό δεδομένο στην περίπτωση που ο αγώνας πραγματοποιηθεί κανονικά είναι πως αυτός δεν θα γίνει μεταξύ 750 οπαδών της μίας ομάδας και 750 της άλλης, μία θέση την οποία υποστήριζε εξαρχής η ΕΟΚ. Η ΓΓΑ φαίνεται να έχει αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικότερα μετά τα νέα δυσάρεστα περιστατικά στον ελληνικό αθλητικό χώρο.
Μπορεί βέβαια ο κ. Βασιλακόπουλος να συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο τελικός πρέπει να γίνει με οπαδούς, ωστόσο, από τη στιγμή που ΓΓΑ και Αστυνομία λένε όχι, δεν φαίνεται πως αυτό μπορεί να αλλάξει. Η ΓΓΑ θέλει μαθητές ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, να μπουν στο γήπεδο μόνο αθλητές Ακαδημιών μπάσκετ και παλαίμαχοι των δύο ομάδων.
Συνεπώς, οι επιλογές είναι δύο: Παιδιά ή αναβολή!
Η απάντηση το πρωί της Τρίτης (1/3), καθώς στις 10:30GR θα πραγματοποιηθεί η νέα και ελπίζουμε τελευταία σύσκεψη...

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...