sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κακοποιοί γάζωσαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς- Δύο νεκροί και 2 τραυματίες



Τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γάζωσαν κακοποιοί στον Κηφισό οι οποίοι ήταν ύποπτοι για ληστεία σε περίπτερο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι. Η  συμπλοκή σημειώθηκε μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από το Μενίδι μέχρι και την περιοχή του Ρέντη στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο τζιπ να σταματήσει κι όταν ο οδηγός δεν υπάκουσε, άρχισαν να το καταδιώκουν. Όταν οι κακοποιοί έφτασαν κοντά στο Allou Fun Park, έστριψαν σε ένα στενάκι με χαμηλό φωτισμό, κατέβηκαν από το σκούρο μπλε τζίπ τους, μάρκας Volvo και έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς τους οποίους και γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Νεκρός είναι και ο δεύτερος από τους τέσσερις αστυνομικός που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων στην περιοχή του Ρέντη και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Ο πρώτος αστυνομικός ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε στην περιοχή του Ρέντη, εγκαταλειμμένο, το αυτοκίνητο των δραστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία είχαν διαπράξει πολλές ληστείες στην περιοχή του Μενιδίου. Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν είναι κλεμμένο από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας και -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- οι δράστες άλλαζαν συχνά τις (πλαστές) πινακίδες του αυτοκινήτου.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο Χρ. Παπουτσής

Μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε συγκλονισμένος: Είμαι συγκλονισμένος γιατί είναι ένας κύκλος του αίματος που φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν να τον συνεχίσουν ... Από όπου κι προέρχονται συνεχίζουν τον κύκλο τους αίματος διότι τα καλάσνικοφ οδηγούν σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, καθώς χρησιμοποιούνται και από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και από την τρομοκρατία.

Πρόσθεσε πως οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα και τόνισε πως πρέπει το σύνολο της κοινωνίας να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα, που, όπως ανέφερε, συντελέστηκε.

ΝΔ: Το τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, ο οποίος επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο του τραυματίες αστυνομικούς εξέφρασε αποτροπιασμό για την «άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

«Την ώρα αυτή, η σκέψη μας είναι κοντά στους άλλους τρεις νέους ανθρώπους, στους οποίους εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για άμεση αποκατάσταση της υγείας τους. Η σκέψη μας είναι και δίπλα στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δύσκολη δοκιμασία που περνάνε» πρόσθεσε και στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση: «Η σκέψη μας είναι, όμως, και στον τρόπο με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών, ίσως θα πρέπει το σημερινό τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση, η οποία με τη συνεχή απαξίωση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αποθρασύνει τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία, παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών και θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών».

KKE: Αλωνίζουν οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος

«Η γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος (τρομονόμοι, κάμερες κ.α.), ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού και εύχεται την ανάρρωση των τριών τραυματισμένων αστυνομικών.


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...