sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Νεκροί και αγνοούμενοι μετανάστες στη Σούδα


Τραγωδία με τρεις νεκρούς εκτυλίχθηκε στο λιμάνι της Σούδας κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King», που έφτασε από την Τρίπολη της Λιβύης, καθώς 49 υπήκοοι του Μπανγκλαντές, αντί να βγουν από το πλοίο, έπεσαν στη θάλασσα, προκειμένου ν' αποφύγουν, όπως όλα δείχνουν, την επιστροφή στη χώρα τους!

Από αυτούς, δύο πνίγηκαν αμέσως, ενώ ο τρίτος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Μέχρι αργά το μεσημέρι 35 είχαν βρεθεί είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα και
μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων 11, που παρέμεναν αγνοούμενοι.
Το πλοίο μετέφερε από τη συνολικά Λιβύη 1.288 υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 1.219 ήταν υπήκοοι του Μπανγκλαντές.
Όλα άρχισαν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα όταν το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Χανίων για τον εντοπισμό αριθμού ατόμων που βρίσκονταν στη θάλασσα.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά, ένα φουσκωτό και ένα περιπολικό αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος, δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και αλιευτικά σκάφη.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν 29 υπήκοοι του Μπανγκλαντές, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε κατά τη μεταφορά του, 24 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Παράλληλα εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τη θάλασσα νεκροί, άλλοι δύο άνθρωποι.
Στη συνέχεια, ακόμη δύο εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου. Εκείνοι κολυμπώντας κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη στεριά, στην περιοχή ελέγχου του Πολεμικού Ναυτικού.
Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκαν ακόμη δύο από τους αγνοούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες στον Βλητέ της Σούδας και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν ακόμη τρεις αλλοδαποί, αυτή τη φορά σε περιοχή του Ακρωτηρίου. Όλοι είχαν φτάσει κολυμπώντας μέχρι την ακτή και, μετά τον εντοπισμό τους, μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, με τη χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει στη θάλασσα, από την πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου, το οποίο είχε καταπλεύσει χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από την Τρίπολη της Λιβύης.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης. Λόγω των τραγικών αυτών γεγονότων με απόφαση του Δήμου Χανίων αναβλήθηκε το καρναβάλι της Σούδας.
Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν αύριο οι από θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...