sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κυρία, ετών...700!

Μούμια 700 ετών, πολύ καλά διατηρημένη, ανακαλύφθηκε τυχαία, τον περασμένο μήνα, στην ανατολική Κίνα κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στην πόλη Taizhou της επαρχίας Jiangsu.

Πρόκειται για μία γυναίκα, ύψους περίπου 1,5 μ., η οποία εκτιμάται ότι ανήκει στην ανώτατη τάξη της Δυναστείας των Μινγκ, που μεσουράνησε στην Κίνα από το 1368 μ.χ. έως το 1644 μ.χ.

Οι αρχαιολόγοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκπληκτική διατήρηση του δέρματος, των μαλλιών, των φρυδιών, αλλά και του προσώπου της, καθώς η γυναίκα έμοιαζε σαν να είχε πεθάνει πρόσφατα.


Στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα δαχτυλίδι, ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Δυναστείας των Μινγκ, από μετάξι και βαμβάκι και ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο που περιείχε καφέ υγρό, το οποίο δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί τι είναι. 

Επίσης βρέθηκαν άλλα δύο ξύλινα φέρετρα που περιείχαν προσφορές.



Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά ανακαλύψεων στην περιοχή, καθώς από το 1979 έως το 2008 έχουν βρεθεί συνολικά πέντε μούμιες, όλες σε πολύ καλή κατάσταση.
Τα ευρήματα αυξάνουν το ενδιαφέρον για το τελετουργικό της ταφής εκείνης της εποχής.



Η Δυναστεία των Μινγκ, που ίδρυσε την Απαγορευμένη Πόλη και αναστήλωσε το Σινικό Τείχος έβαλε τη σφραγίδα της στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, 
συνάπτοντας τις πρώτες συμφωνίες με τη Δύση.



 
tapantaedo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...