sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Schaeuble: Περιορισμός εθνικής κυριαρχίας για υπερχρεωμένα κράτη

Αυστηρές κυρώσεις για τις χώρες με υπέρογκα χρέη ζητά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, ενώ επισημαίνει ότι τα κράτη θα πρέπει να παραχωρήσουν σε αντάλλαγμα της βοήθειας που δέχονται μέρος της κυριαρχίας τους στην Ε.Ε.

"Η ολοκλήρωση πρέπει να σημειώσει περαιτέρω πρόοδο και τα κράτη με προβλήματα που δέχονται βοήθεια θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση", αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξη του στο

γερμανικό περιοδικό Stern.

Ασκεί παράλληλα κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σημειώνοντας ότι "σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, αλλά ιδανικά, αυτό θα πρέπει να ισχύει και αντίστροφα".

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει παράλληλα ότι αναγνωρίζει τη θεμελιώδη σημασία της διάσωσης της Ευρωζώνης αν και παραδέχεται ότι δεν μπορεί από το να αισθάνεται θυμωμένος μερικές φορές, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Κάνει λόγο για μια "κακή χρονιά" και δηλώνει επίσης ότι συχνά αναρωτιέται αν έχει τη δύναμη να συνεχίσει.

"Φυσικά και νιώθω θυμωμένος μερικές φορές", δηλώνει στο περιοδικό ο Schaeuble. "Αλλά στην πολιτική δεν μπορεί να παίρνεις αποφάσεις από τη μία στιγμή στην άλλη", προσθέτει.



capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...