sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Παραπέμφθηκε με 216 «ναι» ο Α.Τσοχατζόπουλος



Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για τις μίζες των υποβρυχίων.

Στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 242 βουλευτές, εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 236, άκυρα τα 6 και λευκά τα 4 ψηφοδέλτια. Με ψήφους 216 «ναι», 9 «όχι» και 7 «παρών» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη με βάση το

πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άκης Τσοχατόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φυσικής και ηθικής αυτουργίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


«Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ»


Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ έκανε από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την ομιλία του.


Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με αναφορές στους «Αγανακτισμένους» και τα νέα μέτρα  τόνισε ότι «Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ».


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ «πολιτικά παραμορφωμένο, κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο» και με έμμεση αναφορά στον πρωθυπουργό είπε ότι «αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες του νομίζουν ότι θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, προσφέροντας την ζητούμενη κάθαρση στη βολική για αυτούς «συσκευασία» της δικής μου ενοχοποίησης».


Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και επιχείρησε να ταυτίσει την παραπομπή του με μνήμες για τον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας: «Με τη δική μου ενοχοποίηση ενοχοποιούν το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».


Μεταξύ άλλων ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία», «κάλπικη πραγματικότητα», «ψεύδη» και «συκοφαντίες» ενώ είπε ότι τα μέλη της επιτροπής «παραχάραξαν την αλήθεια προκειμένου να την προσαρμόσουν».


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της τότε εποχής. Ο πρώην υπουργός κατονόμασε όσους υπουργούς συμμετείχαν τότε και ζήτησε να μιλήσουν στη Βουλή.


Επίσης επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την για «εσχάτη προδοσία» γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να λάβει την απάντηση του κ. Μ. Τζίμα. «Σας πληροφορώ διά ζώσης πως εμείς δεν αποκτήσαμε σπίτια κάτω από την Ακρόπολη ούτε κάναμε γάμους στο four seasons του Παρισιού» είπε.



Νωρίτερα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης πρότεινε την παραπομπή του πρώην Υπουργού, ενώ συμπλήρωσε ότι το πόρισμα της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα για να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα που τελέστηκαν και από επίορκους υπαλλήλους.



Από τη ΝΔ, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι η δική μας ευθύνη να μην κρυφτούμε πίσω από νομικισμούς και να αντιμετωπίσουμε με ευθύτητα την κοινωνία που θέλει κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και να τελειώσουμε οποιεσδήποτε υποθέσεις που εκκρεμούν και αφορούν πολιτικά πρόσωπα και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα».



Υπέρ της παραπομπής θα ψηφίσει και το ΚΚΕ, με τον κ. Αντώνη Σκυλλάκο να στρέφεται κατά των δύο μεγάλων κομμάτων λέγοντας ότι «Τα υποβρύχια είναι αποτέλεσμα της σκανδαλώδους πολιτικής που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στους εξοπλισμούς».


Ο ΛΑ.Ο.Σ., που δεν συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση θα έπρεπε να ερευνηθεί συνολικά και όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δεν θα συμμετάσχει ούτε στην ψηφοφορία. Ο κ. Θανάσης Πλευρές, πάντως, έκανε εκτενείς αναφορές στα δημοσιεύματα της εφημερίδας Realnews και πρότεινε βάσει των στοιχείων αυτών, η υπόθεση να παραπεμφθεί στην ποινική δικαιοσύνη.


«Ναι» στην παραπομπή του πρώην Υπουργού λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ που διά του εκπροσώπου του κ. Θόδωρου Δρίτσα ζητά να «αποδοθούν ευθύνες».


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...