sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διάλεξη του Νομπελίστα Ιατρικής Καθηγητή Harald zur Hausen για τον καρκίνο


Ο Νομπελίστας Γερμανός Καθηγητής Ιολογίας Harald zur Hausen εμφανίζεται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στις 8 Ιουλίου 2011 και ώρα 8 μ.μ. για μία και μοναδική διάλεξη με θέμα: ‘Η πρόληψη του καρκίνου δια του εμβολιασμού: Η ωφελιμότητα της αναγνώρισης των μολυσματικών παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη καρκίνου στον άνθρωπο’.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Συγγρού 107-109, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Αφορμή της επίσκεψης του Καθηγητή Harald zur Hausen στην Ελλάδα είναι η συμμετοχή του ως
ομιλητής στις Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση 2011 (11-15 Ιουλίου), οι οποίες πραγματοποιούνται ετησίως στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο Καθηγητής Harald zur Hausen πήγε ενάντια στο τρέχον δόγμα, πιθανολογώντας ότι ο ογκογόνος ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) προκαλεί καρκίνο στο επιθήλιο του τραχήλου της μήτρας, τον δεύτερο πιο κοινό καρκίνο ανάμεσα στις γυναίκες.
Διαπίστωσε ότι το DNA του ιού ήταν παρόν στους όγκους, αλλά χωρίς παραγωγή ιοσωματίων, όπου και ήταν ανιχνεύσιμο με ειδικούς ανιχνευτές.
Ανακάλυψε ότι οι HPV αποτελούν μια ετερογενή οικογένεια ιών, ορισμένοι τύποι από τους οποίους προκαλούν καρκίνο. Η ανακάλυψή του οδήγησε στον χαρακτηρισμό του κύκλου της ιικής μόλυνσης, στην κατανόηση των μηχανισμών πρόκλησης καρκινογένεσης από τον ιό HPV και στην ανάπτυξη προφυλακτικών εμβολίων ενάντια στην ιική προσβολή.
Τον ομιλητή θα προλογίσει ο Δρ. Γεώργιος Παυλάκης, Διευθυντής του Τομέα Ανθρώπινων Ρετροϊών στο National Cancer Institute των Η.Π.Α., ο οποίος συμμετέχει επίσης ως ομιλητής στις Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση 2011.

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...