sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι Σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν τη Χαλκιδική

Δεν είναι μία η γειτονική χώρα που θέλει να αποκτήσει εδάφη στον ελληνικό χώρο.
Μετά τους Τούρκους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, εμφανίστηκαν και οι Σκοπιανοί να θέλουν να αγοράσουν την Χαλκιδική!
"Οι 'Μακεδόνες' θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής", γράφει το πρωτοσέλιδο σκποπιανής εφημερίδας παρουσιάζοντας το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές.
 
"Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως
πληροφορήθηκε η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ'. Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.
Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ μπορούν τώρα ελεύθερα να αγοράζουν για λογαριασμό τους περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, κυρίως στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και στη Θεσσαλονίκη", σημειώνει στο προκλητικό δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα.
Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, δήλωσε ότι ο νόμος άλλαξε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν ισχύει η απαγόρευση για την αγορά ακινήτων στις λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές.
Ο παλιός νόμος δεν επέτρεπε σε πολίτες από χώρες που δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράζουν ιδιοκτησία για λογαριασμό τους καθώς για κάτι τέτοιο απαιτούνταν άδεια από το Υπουργείο Άμυνας, η οποία καθυστερούσε πάρα πολύ και σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνονταν.

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...