sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εως τον Δεκαπενταύγουστο ο νόμος για απολύσεις στο Δημόσιο!



- Τι απαντάει χωρίς να διαψεύδει ο Ε.Βενιζέλος
- Οι υπόλοιπες απολύσεις δια της πλαγίας οδού, με λουκέτα και συγχωνεύσεις οργανισμών στο ευρύτερο Δημόσιο
- Πως δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν στην εφεδρεία και μετά στην ανεργία
- Ευθύνες στον Γ.Παπακωσταντίνου ρίχνει η αυριανή έκθεση του ΔΝΤ
Βοήθα Παναγία θα αναφωνήσουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι καθώς εως την γιορτή της Μεγαλόχαρης θα έχει περάσει ο νόμος που θα τους αφήνει άνεργους.
 
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, και τις αλλαγές από το Eurogroup, η κυβέρνηση καλέιται εως έως τα μέσα Αυγούστου να έχει ψηφίσει το νόμο-σκούπα για απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων.
 
Οι περισσότερες απολύσεις θα είναι δια της πλαγίας οδού, δηλαδή θα μπαίνει πρώτα λουκέτο ή θα γίνεται συγχώνευση σε δημόσιους οργανισμούς.Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη επανεξετάζονται 1.500 δημόσιοι φορείς ενώ για πρώτο πιάτο έως τα μέσα Αυγούστου θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν οι 77 φορείς που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.
 
Σειρά μετά παίρνουν για λουκέτο 70 φορείς μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ και για συγχώνευση οι μεγάλες κατασκευαστικές του δημοσίου.
 
Υπάρχει όμως και το κόλπο με όσους δημοσίους υπαλλήλους μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.Δηλαδή σύμφωνα με το Capital, οι εργαζόμενοι που θα συμπληρώσουν 12 μήνες στον θεσμό της μισθωτής εφεδρείας, εισπράττοντας το πολύ το 60% του προηγούμενου μισθού, και δεν μεταταχθούν με την διαμεσολάβηση του ΑΣΕΠ θα απολύονται.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε τα σημερινά δημοσιεύματα περί χιονοστιβάδας νέων μέτρων και μάλιστα εν αγνοία της Βουλής.

''Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε.
Η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί μία αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.
Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν ως μόνο στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, κυρίως των ανέργων και των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων''.
 
Αύριο όμως βγαίνει και η έκθεση του ΔΝΤ η οποία σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες θα καίει τον πρώην τσάρο Γ.Παπακωσταντίνου.Θα του αποδίδονται δηλαδή ευθύνες για καθυστερήσεις σε μέτρα που είχαν συμφωνηθεί και ελλείψεις σε άλλα μέτρα που ''κουτσά στραβά και κολοβό περπάτησαν.
 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...