sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στα άκρα η αντιπαράθεση


Προβληματισμός επικρατεί σε κυβερνητικά στελέχη για την εκτός ορίων σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο «ρήγμα» στη σκληρή γραμμή που εγκαινίασε ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης εκδηλώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος δήλωσε πως «είναι λάθος να επιλέγεται η πολιτική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ».


Μιλώντας στο Alter και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο», ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε σε διαφορετικό τόνο από τον γραμματέα του κόμματος, λέγοντας: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνει η

χώρα ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις. Ήρθε η ώρα της ηρεμίας. Αυτή η αντιπαράθεση δεν θα βγάλει σε καλό και άρα πρέπει όλοι να ηρεμήσουμε. Η αντιπαράθεση μας πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αλλά πάντα σε ένα πλαίσιο πολιτικό, προγραμματικό» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος σημείωσε ότι οι επιθέσεις δεν είναι κεντρική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνες για τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς «δεν κόβει μαχαίρι μια σειρά πρακτικών και φλερτάρει με την αγανάκτηση», ενώ χαρακτήρισε τις αντισυγκεντρώσεις σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, «πρακτικές που θυμίζουν ένα μαύρο παρελθόν, ενώ εκτίμησε ότι σε αυτές συμμετέχουν και «αγανακτισμένα λαμόγια».



Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι επί του παρόντος οι κορυφαίοι υπουργοί και βέβαια, ο πρωθυπουργός έχουν μείνει μακριά από αυτήν την σκληρή αντιπαράθεση, η οποία ξέσπασε σχεδόν αμέσως μετά τις επαφές που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη και από τα δυο κόμματα σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να σταλεί ένα κοινό μήνυμα καταδίκης των επιθέσεων εναντίον των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.


Τα τύμπανα πολέμου δεν άργησαν όμως να ηχήσουν: Μία ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μία της νομαρχιακής του κόμματος στη Μαγνησία με τις οποίες στοχοποιούνται πολιτικά τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο σε συνδυασμό με το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκαν κυβερνητικοί βουλευτές, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των συνεργατών του Γ. Παπανδρέου.


Τον πρώτο λόγο έχει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος χαρακτηρίζοντας μέσω του realfm 97.8 τον Αλ. Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου» κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως «όλο αυτό το μπάχαλο που προσπαθούν να δημιουργήσουν δίνει ασυλία σε άτομα και ομάδες που κινούνται στα όρια της νομιμότητας».


Μάλιστα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα εντός βουλής, ωστόσο, όπως είπε, δίνει άλλη κατεύθυνση στα στελέχη του.


Η Σ. Μερεντίτη μέσω της ΝΕΤ κατήγγειλε πως μεταξύ των ανθρώπων που την αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να διακόψουν την τηλεοπτική της συνέντευξη ήταν και μία γυναίκα που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» έκανε λόγο για «συκοφαντική επίθεση» του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη. «Θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ αυτή η συκοφαντική επίθεση των εμπνευστών της» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε ότι όσοι αγανακτούν θα πρέπει να μην μετατρέπουν τους θύτες μιας πολιτικής, που χτυπάει τους πολίτες, σε θύματα και να τους «μαυρίσουν» στις κάλπη.



«Μπουρδολογίες»


Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον realfm 97.8, χαρακτήρισε «επικίνδυνες μπουρδολογίες» τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, εντούτοις, παρεμβαίνοντας στη ΝΕΤ έπειτα από την τοποθέτηση του κ. Μπεγλίτη είχε χαιρετήσει την «ψύχραιμη φωνή» του υπουργού Άμυνας.


Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε τις κυβερνητικές επιθέσεις με το γεγονός ότι «το ΠΑΣΟΚ χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του». Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις στις οποίες, όπως είπε, συμμετέχουν μέλη του ΠΑΣΟΚ...


Να δώσει ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σε επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Χαμηλοί τόνοι από Μόσιαλο


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τους ίδιους σκληρούς τόνους με αυτούς του Μιχάλη Καρχιμάκη. Αναφέρθηκε στις δυο επίμαχες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στη βία.


«Η βία είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπάρχει και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δεν πρόκειται να υπάρξει περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης με κανέναν τρόπο» σημείωσε στον realfm 97.8 ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υιοθετεί τη σκληρή γραμμή και τη φρασεολογία της Ιπποκράτους.


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...