sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Πολύ κακό για το τίποτα ο Παπανδρέου


Μιλώντας για την αφοσίωση που δίνει η κυβέρνηση εδώ και 20 μήνες και την ευθύνη για τη διάσωση της χώρας που έχουν σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μείνει όρθια, ο πρωθυπουργός έκανε την εμφάνιση του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα έσπευσε να αναφερθεί στα τρία βασικά κυβερνητικά στοιχήματα που παλεύει για  να κερδίσει όπως την αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση, την προώθηση των
μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα εδώ και χρόνια, αλλά και τη διαμόρφωση συνθηκών στη διεθνή σκακιέρα, ώστε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.
Ασκώντας κριτική στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης μίλησε για τα λάθη που έχει διαπράξει και η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες και αποκάλυψε πως μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με το δάνειο  οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αν και είναι σε κρίσιμη φάση, ενώ επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για το δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για την ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τονίζοντας πως η στιγμή είναι σημαντική, είτε γιατί η Ευρώπη θα γράψει ιστορία ή η ιστορία θα ξεγράψει την Ε.Ε  ξεκαθάρισε ότι όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επανέλαβε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει τις αλλαγές που θα κάνουν τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Αναγνωρίζοντας  ότι οι αλλαγές είναι επώδυνες και σε αρκετές περιπτώσεις άδικες, σημείωσε  πως  όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε, λέγοντας:
« Θα δώσουμε τη μάχη και εγώ και η ΚΟ. Ξέρω τις δυσκολίες των βουλευτών, αλλά ξέρετε ότι μπορείτε να στηριχθείτε επάνω μου και εγώ πάνω σε εσάς».
Κάνοντας λόγο για την προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, που επιχείρησε με στόχο την ευρύτερη ενότητα, γεγονός που συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση, όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, άφησε αιχμές για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συνεννόηση, την ώρα που άλλα Κοινοβούλια συνεννοούνται για να δανείσουν χρήματα των φορολογούμενων  στην Ελλάδα.
Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι διαχειρίστηκε την προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους, με τρόπο που οδηγεί σε περαιτέρω εσωστρέφεια, ενώ επανέλαβε ακόμα μια φορά ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια συνεννόησης, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος και οι βουλευτές θα συνεχίσουν την προσπάθεια.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι αμέσως μετά θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι η προηγούμενη πέτυχε άθλους, όπως η μείωση του ελλείμματος, αν και αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, συμπληρώνοντας ότι η κριτική είναι οξυγόνο για την κυβέρνηση και το κόμμα.
Υποσχόμενος πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο συνεκτική έδειξε να αναγνωρίζει την κοινωνική οργή, λέγοντας ότι και ο ίδιος οργίζεται που στη χώρα δεν προχώρησαν εδώ και δεκαετίες οι απαραίτητες αλλαγές, ενώ τόνισε:
«Τώρα όμως είναι η ώρα που δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Η χώρα πρέπει να σταθεί στις δικές της παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις» τόνισε, δηλώνοντας ότι «θα τα καταφέρουμε, όπως τα καταφέραμε και στο παρελθόν».

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...