sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μεγάλη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" και στο Ηράκλειο

Και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου - Χωρίς προηγούμενο η συγκέντρωση στην Αθήνα!

Μεγάλη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" και στο Ηράκλειο
Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση αγανακτισμένων Ηρακλειωτών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης μας, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν και σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους ξεκινώντας από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης με τελική κατάληξη και πάλι την πλατεία Ελευθερίας!

Σκοπός των πολιτών ήταν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο, τη λιτότητα και την ανεργία.
Παράλληλα, δυναμική ήταν και η παρουσία δικυκλιστών που με τη παρουσία και τα κορναρίσματά τους έδωσαν
ένα ακόμα πιο ηχηρό παρόν στη διαμαρτυρία.
Χωρίς προηγούμενο η συγκέντρωση στην Αθήνα
Χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, έφτασαν, την ίδια ώρα, με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος για να δώσουν το "παρών" στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία, που είδε ποτέ ετούτος ο τόπος, με ένα κεντρικό σύνθημα: "Ελλάς, Ελλάς".

Χιλιάδες στόματα ενώνονται σε μία φωνή διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας και σημαίες κυρίως ελληνικές, αλλά και πορτογαλικές και ισπανικές και της Αιγύπτου και της Τυνησίας και της Υεμένης κυματίζουν στα χέρια "Αγανακτισμένων" ανθρώπων έξω από το ερμητικά κλειστό κτίριο της Βουλής.

Χθες, ήταν το 2ο πανευρωπαϊκό ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της ΕΕ και αυτή η συνάντηση ήταν  διαδικτυακή. Προβλήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην αντίστοιχη κατάμεστη πλατεία της Ισπανίας, την Πλάθα Ντελ Σολ. "Η δική σας συγκέντρωση έδειξε πιο δυναμική από τη δική μας", δηλώνει ο Ισπανός "Αγανακτισμένος" στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook. "Είμαστε διαφορετικοί, αλλά ενωμένοι", σχολιάζουν οι Έλληνες ακτιβιστές.

"Είμαι χρεωμένος 40.000 ευρώ. Γιατί;", γράφει το κρεμασμένο στο στήθος πανό του πιτσιρίκου, που συνοδεύεται από τους γονείς του στην ειρηνική συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Η ελληνική σημαία είναι δεμένη στο αναπηρικό καροτσάκι του "Αγανακτισμένου" πολίτη. "Είμαι ανάπηρος στα πόδια, όχι στο μυαλό…", λέει.

Για τη νεολαία το ραντεβού είναι διαφορετικό στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι για καφέ, δεν είναι για ποτό. Οι έφηβοι, τώρα, διεκδικούν το μέλλον τους και με τον τρόπο που ξέρουν, χορεύοντας, τραγουδώντας, σφυρίζοντας, στέλνουν το δικό τους ηχηρό ακομμάτιστο μήνυμα.

Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περιβάλλεται για πρώτη φορά από προστατευτικά κιγκλιδώματα και οι δρόμοι πέριξ της πλατείας έχουν κλείσει.

Οι επιτροπές εκπροσώπησης των "Αγανακτισμένων" πολιτών οργάνωσαν λαϊκή συνέλευση και δηλώνουν και δείχνουν,  αποφασισμένοι να παραμείνουν στη διαμαρτυρία έως ότου ακουστεί η φωνή τους. Με σφυρίγματα, με συνθήματα, με ρυθμικά χειροκροτήματα και δυνατές φωνές διαμαρτυρίας.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...