sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου θα πείτε, αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό των ηθών αυτής της κυβέρνησης: Ο άτεγκτος πρόεδρος της Βουλής έγινε χτες ξαφνικά από θεματοφύλακας του Κανονισμού πραξικοπηματίας, για να δώσει την ευκαιρία στον βουλευτή Αθανασιάδη να διατυπώσει δημοσίως τη δήλωση μετανοίας του για το Μεσοπρόθεσμο. Και να εξηγήσει στους συναδέλφους του και στους πολίτες πώς από τίγρης βρυχώμενος έγινε αρνάκι.

Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι έξω από τη Βουλή δέχονταν απρόκλητες επιθέσεις από την αστυνομία

και λούζονταν με χημικά, επειδή επιμένουν να φωνάζουν ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι έγκλημα κατά του λαού και της χώρας. Και εν τέλει επειδή τόσες μέρες αρνούνται να δεχτούν όπως ο λόχος των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος τη θεία επιφοίτηση του Παπανδρέου περί έθνους, τιμής, κρίσιμων καταστάσεων και ανάγκης υπακοής των ανυπάκουων.
Δεν είναι σωστό εντούτοις, παρά το χάσμα που χωράει το ήθος των αμετανόητων διαδηλωτών από το ήθος του μετανοημένου βουλευτή, να τα βάζουν προσωπικά μαζί του. Δεν φταίει ο άνθρωπος, τόσος ήταν, που λέει ο ποιητής. Το ζήτημα είναι ότι από μετάνοια σε υπακοή συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες ψήφοι για να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Και θα περάσει, όπως φάνηκε, όχι μόνο ο εφαρμοστικός, αλλά και ο γάιδαρος που πετάει. Το σύστημα της υπακοής είναι συνεπώς το θέμα και όχι ένας μετανοημένος ανυπάκουος.

Και στο κάτω-κάτω τι ασυνήθιστο έκανε ο άνθρωπος; Άλλα έλεγε μέχρι χτες κι άλλα έπραξε σήμερα. Σιγά! Αν παίρναμε κεφάλια γι' αυτό το πολιτικό αδίκημα, θα γέμιζε η Βουλή ακέφαλους βουλευτές. Ποιος σοβαρός πολιτικός των κομμάτων εξουσίας κάνει όσα λέει και λέει όσα κάνει; Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τιμάται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και δεν έχει αναδειχτεί Παγκόσμιος Στοχαστής ακριβώς επειδή κάνει με συνέπεια τα αντίθετα από όσα λέει;

Και έπειτα δεν είναι σωστό να παίζουμε με τα κεφάλια, γιατί δεν υπάρχουν πολλά στη Βουλή. Πλήθος βουλευτές έχουν καταστεί αυτοβούλως ακέφαλοι. Απόδειξη ότι ούτε τους πολίτες ακούνε, ούτε χημικά μυρίζουν, ούτε πλατείες βλέπουν. Και τον ένα και μοναδικό Κουρουμπλή που δήλωσε ότι δεν παραχωρεί αυτοβούλως το κεφάλι του τον αποκεφάλισαν αμέσως. Γιατί το έχουν αυτό το χούι οι ακέφαλοι, να παίρνουν όσα κεφάλια επιμένουν...


* Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ την Πέμπτη 30 Ιουνίου 


iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...