sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

«Κλείστε μία μεγάλη ΔΕΚΟ τώρα»



Η επιβολή νέων φόρων επιτείνει την ύφεση, λέει η Μιράντα Ξαφά

«Η κυβέρνηση άμεσα να κλείσει μία μεγάλη ΔΕΚΟ», ήταν η τοποθέτηση της Μιράντας Ξαφά, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προβλέποντας πως η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη «όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει με τα σπλάχνα της, να κλείσει άχρηστους κρατικούς οργανισμούς και να λάβει μέτρα».

«Τον ΟΣΕ σκέφτομαι πρώτα», πρόσθεσε η κ. Ξαφά προτείνοντας αντί να μεταταγούν 7.000 υπάλληλοι να κλείσει η εταιρεία και εκείνοι να απολυθούν και στη συνέχεια να γίνουν όλα απ' την αρχή.

Η κ. Ξαφά επισήμανε πως πρέπει να κλείσουν δεκάδες οργανισμοί, «αν δεν γίνει αυτό δεν φαίνεται η βούληση της κυβέρνησης να περιορίσει τις δαπάνες», τόνισε, εξηγώντας πως το 70% των δαπανών προέρχεται από μισθούς και συντάξεις.

«Η τρόικα θέτει τους στόχους, η κυβέρνηση αποφασίζει τα μέτρα», σημείωσε η κ. Ξαφά σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, λέγοντας πως δεν ήταν η τρόικα που αποφάσισε, για παράδειγμα, την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «το πρόγραμμα βασίστηκε πολύ στο σκέλος των εσόδων όχι με την είσπραξη των φόρων που ισχύουν αλλά με την επιβολή νέων φόρων, κάτι που επιτείνει την ύφεση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το ρευστό τελειώνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και εάν τελικά δε δοθεί η 6η δόση, τότε πάμε για στάση πληρωμών...»

Σε ό,τι αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η κ. Ξαφά είπε πως είναι πιθανό κάποια στιγμή οι εταίροι μας να μας πουν να φύγουμε, να μας πουν πως δεν καλύπτουμε τις προϋποθέσεις για να έχουμε ισχυρό νόμισμα και εκτίμησε πως «δυστυχώς προς τα εκεί κατευθυνόμαστε».


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...