sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Όσο καθίζει ο κερατάς, το κέρατό του αυξάνει»

thumb
Από το Μαρικάκι
Πως φαντάζεται ο … εκφωνητής του «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» ότι μπορούν να πληρωθούν τα χαράτσια που κάθε τρεις και λίγο επιβάλλουν προκειμένου να μαζευτούν τα λύτρα για την τρόικα, προφανώς είναι ένα από τα μυστήρια αυτής της ζωής. Από την άλλη μπορεί η προκεχωρημένα αρρωστημένη φαντασία των σωτήρων μας να υπολόγισε τους κινδύνους και να οραματίστηκε τη στιγμή που οι μη έχοντες να πληρώσουν θα βρεθούν κλωτσηδόν στο δρόμο από τις πολιτισμένες μπότες του στρατού τεχνοκρατών της τρόικας που ήρθε να μπαστακωθεί στα υπουργεία. Η χώρα τότε θα είναι έτοιμη να κατοικηθεί από υπεύθυνους και σοβαρούς βορειοευρωπαίους να γνωρίσει κι αυτός εδώ ο τόπος λίγη τετράγωνη λογική.
Προς το παρόν η κατακραυγή για το μέτρο του ασσύληπτου ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας και τις άλλες εμπνεύσεις της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική και αντιστρόφως ανάλογη προς τη
διάθεση πολλών ελλήνων να πληρώσουν έναν εξόφθαλμα άδικο φόρο. Άσε που άμα τον πληρώσουμε η όρεξή τους θα συνεχίσει να είναι ανικανοποίητη και ανοικονόμητη.
Η Αριστερά καλεί σε μαζικό κίνημα ανυπακοής απέναντι στα χαράτσια  ενώ και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας εξετάζει το νομικό πλαίσιο και τους τρόπους αντίδρασης ειδικά για τον φόρο στα ακίνητα και μάλιστα μέσω της ΔΕΗ, εντοπίζοντας ζητήματα αντισυνταγματικότητας και χαρακτηριστικά δήμευσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.
Τώρα αν σε κάποιους Λοβέρδους και λοιπούς λόρδους της κυβέρνησης το Σύνταγμα φαντάζει ως γραμμή Μαζινό που προστατεύει διάφορα προνόμια όπως το δικαίωμα … των πολλών στην ιδιοκτησία, το δικαίωμα στο εισόδημα και δη το δικαίωμα σε μη υφαρπασσόμενο αλλά αυτοδιαχειριζόμενο εισόδημα, να πιούν ξύδι μέχρι τη συνταγματική αναθεώρηση. Η τελευταία πάντως μπορεί να μην χρειαστεί: ήδη έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρέλι με το οποίο γυαλίζουν τα παπούτσια τους ώστε να αστράφτουν όταν παρουσιάζονται στην τρόικα και να’ χουν κάτι να θαυμάζουν τις ατελείωτες ώρες οσφυοκαμψίας κατά τις συναντήσεις τους με αυτήν.
Ας δούμε και μερικές ανακοινώσεις για την ανυπακοή στα χαράτσια:
Το ΚΚΕ σημειώνει: «Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν».
Ο ΣΥΝ δηλώνει ότι «θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.
Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς και ιδιαίτερα τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα πανεπιστήμια,  και ιδιαίτερα τις νομικές σχολές, να διαμορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης»
Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη». Εξάλλου αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης.
Η μάχη αυτή δεν είναι ατομική, πρέπει να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα».
Αλλά την πιο ωραία ανακοίνωση την έβγαλε το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης(Αλαβάνος):
«Στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Μπαμπινιώτη[σ.σ η Πρεσβεία είναι ενήμερη γι αυτές της ιδιαιτερότητες της γλώσσας μας;] η έννοια: ‘’πληρώνω τις συνέπειες για κάτι, για το οποίο δεν ευθύνομαι’’ αποδίδεται με την έκφραση: ‘’πληρώνω τα κερατιάτικα’’.
Ε, λοιπόν, για την οικογένεια του εργάτη, του αγρότη, του επιστήμονα του καταστηματάρχη, του μάστορα, «κερατιάτικα» είναι τα χρέη για τα τοκογλυφικά κέρδη αμερικανών και ευρωπαίων κεφαλαιούχων, για τις οφειλές στην τρόικα από τα νέα δάνεια, για το εμπορικό έλλειμμα απέναντι στη Γερμανία, για τα κρατικά πακέτα διάσωσης των μεγαλοτραπεζιτών,  για την ασύλληπτη αγορά εξοπλισμών από την παγκόσμια αλητεία των εμπόρων θανάτου, για τα σκάνδαλα της Siemens ή του Βατοπαιδίου.
Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Δεν πληρώνουμε. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα.
Στο ίδιο λεξικό η έννοια: «η κάθε κατάσταση υποτιμητική της αξιοπρέπειας κάποιου, φέρνει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα» αποδίδεται με την έκφραση: "όσο καθίζει ο κερατάς, το κέρατό του αυξάνει"!

topontiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...