sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η 6Η ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Θα πάουμε την 6η δόση τον Οκτώβρη. Ξεκινήσαμε ήδη το τρίπτυχο.

1.Διασπορά μιας μεγάλης αγωνίας (τα φερέφωνα του συστήματος με κάθε τρόπο τονίζουν πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτή τη φορά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά)

2. Αρχίζουν και ξεπετιούνται δεξιά κι αριστερά τυχαίες δηλώσεις που εστιάζουν στο τι ακριβώς θα συμβεί αν δεν πάρουμε την 6η δόση (το χάος....)

3. Λίγο πριν την υψίστης σημασίας συνάντηση όπου θα αποφαιστεί αν θα γίνε η δευτέρα παρουσία ή όχι η Τρόικα δείχνει εντελώς απογοητευμένη και τσινάει.. Και τότε με θάρρος ο Πρωθυπουργός δια στόματος Υπ.Οικονομικών εξαγγέλει μια νέα ανθρωποθυσία προς τους θεούς εξηγώντας πως έτσι θα τους ηρεμήσουμε και θα συνεχίσουν να μας αγαπάνε!

Περνάνε στο επόμενο άρμεγμα. Γιατί ότι και να λέμε εκείνοι δεν πιστεύουν πως δεν έχουμε. Ερευνούν μέχρι που φτάνει η οικονομική μας αντοχή ακόμα. Κάθε φορά παρά τις διαμαρτυρίες πληρώνουμε. Κάθε φορά παρά το κούρεμα των μισθών προσαρμοζόμαστε σε ένα επίπεδο πιο κάτω και συνεχίζουμε. Κάθε φορά παρά τις απολύσεις, τις αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά, την αφαίρεση όλο και περισσότερο των συνθηκών μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης σκύβουμε το κεφάλι και το αποδεχόμαστε....

Το μεγάλο πείραμα ήταν να τσεκάρουν πόσες δυνατότητες έχουμε πριν φτάσουμε στην εξαθλίωση. Βγαίνει ο ηγέτης και λέει κοιτώντας κάτω από τα γυαλιά του με επιφύλαξη, θα σας κόψω τόσο από τους μισθούς (ησυχία...)
ξαναβγαίνει λέει θα ανεβάσω τόσο το ΦΠΑ (ησυχία....) στη συνέχεια μέσα στο τρελό ενθουσιασμό πλέον γιατί ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει πως του κάθεται τόσο καλά λέει θα κάνω τόσες χιλιάδες απολύσεις, θα καταργήσω τόσες θέσεις, θα βάλω τόσους έκτακτους φόρους, θα θα θα .... (ησυχία)

Τρελένεται τα χάνει. Παίρνει τηλέφωνο τους μεγάλους. Παιδιά δεν θα το πιστέψετε αλλά τα χάβουν όλα αμάσητα! Ηδονίζομαι σχεδόν μόλις τους σκέφτομαι!! Ρίξε κι άλλα λένε εκείνοι. Ρίχτα!

Βγαίνει και χοντραίνει ακόμα πιο πολύ το παιχνίδι. Θα σας βάλω και φόρο στην ακίνητη περιουσία (κοιτάζει δεξιά αριστερά... κάνει μια παύση και σκέφτεται και τώρα θα πετάξω τη βόμβα κι ότι κάτσει)... και όποιος δεν πληρώσει του κόβω το ρεύμα!

Ησυχία από κάτω...

Τρελαίνεται, χορεύει τσάμικο στους διαδρόμους των υπουργικών γραφείων. Δεν το πιστεύει. Περιμένει τώρα προσπαθώντας να μη δείξει τη χαρά στη  μούρη του. Περιμένει να δει αν τελικά έχουμε να πληρώσουμε και αυτά και θα κάτοσουμε ήσυχοι. Επίσης περιμένει να δει όσοι δεν πληρώσουν και τους κόψουν το ρεύμα θα κάθονται σαν τα απόλυτα ζωντόβολα μέσα στο σπίτι σκοτεινά με τα παιδιά τους με το στόμα βουλωμένο και το κεφάλι κατεβασμένο?

Γιατί αν φτάνει μέχρι εκεί η δουλικότητα που έχει ξαφνιάσει τη παγκόσμια κοινότητα στο πόσο μεγάλη μπορεί να είναι τότε έχει σχεδιασμένη πριν την 6η δόση μια νέα πρόταση αφαίμαξης που θα αφήσει εποχή. Θα γίνει το σουξε του συστήματος.....


Περιμένει, περιμένουν και εν τω μεταξύ εισπράττουν. Τελικά αυτοί οι ειδικοί επικοινωνιολόγοι, οι νευρομελετητές, οι συμπεριφοριστές, οι αρχιτέκτονες της ανθρώπινης τηλεκατεύθυνσης.... κόστισαν κάτι παρά πάνω τόσα χρόνια αλλά έχουν κάνει δουλειά όχι αστεία!

Ασε που επί τέλους για πρώτη φορά μπορεί κανείς να τσεκάρει πόσα κομποδέματα, κρατήματα και άκρες έχει ο κάθε έλληνας. Σε κάθε στροφή υπάρχουν μερικές χιλιάδες που πέφτουν στο γκρεμό, ναι αλλά κοίτα πόσοι πούστηδες έχουν ακόμα να πληρώσουν. Κι όλο ανεβαίνει ο πήχης των στοιχημάτων. Ξεμπερδέψαμε με τους τάδε πάμε στους επόμενους. Φυσικά ο πήχης σταματά εξ΄αρχής στους ιδιοκτήτες. Κανένας ιδιοκτήτης του συστήματος δεν πρόκειται ποτέ να αγγιχτεί.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Το πρώτο ντου στα πρόβατα έγινε με το χρηματηστήριο, (βγήκαν τα πουγγιά κάτω από τα στρώματα και πήραν πίσω το πρώτο μέρος από όσα είχαν δώσει) το δεύτερο με την υπερχρέωση στη τράπεζες (πάρτε κάρτες, πάρτε δάνεια, βάλτε leasing τα υπάρχοντά σας) έκλεισε η δαγκάνα

Και η τρίτη θεϊκή φάση με το μνημόνιο. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!

Κάποια στιγμή θα τα έχουν πάρει όλα. Θα έχουν γίνει εκατομύρια ζωές ομόλογα και μετοχές. Θα έχει  μετατραπεί η προσωπική ιστορία  του κάθε ανθρώπου, τα όνειρά του, οι προσδοκίες του, η ζωή του ολόκληρη.... σε κωλόχαρτα.

Προς το παρόν προσέξτε όλοι. Πρέπει να πάρουμε την 6η δόση... γιατί αν δεν τη πάρουμε κινδυνεύουμε να χάσουμε τα κεκτημένα μας. Πως είπες? Μα τα έχουμε ήδη χάσει. Οχι..κάνεις λάθος. Εχουμε ακόμα πολλά να μας πάρουν. Κι αυτοί το ξέρουν.

Μπορείς ακόμα και τρως έτσι δεν είναι? Στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο. Κινείς ένα αυτοκίνητο. Πληρώνεις το δάνειο για το σπίτι. Ντύνεσαι. Πας στο σουπερ μάρκετ. Αγοράζεις τα φάρμακά σου. Δουλευεις ακόμα με μισθό και ασφάλιση. Λοιπόν κόψε τις μαλακίες. Εχεις μπόλικα ακόμα να χάσεις. Τώρα που σε βρήκαν μπόσικο θα σου πάρουν και τον αέρα που ανασαίνεις.... Αλήθεια έχω μια απορία, όταν σου πάρουν και τον αέρα θα περιμένεις να δεις σε πόσα λεπτά θα σκάσεις?....
vasiliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...