sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξεχάστε μας απ'τον Παναθηναϊκό»

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ανακοίνωσε πως οι μετοχές της οικογένειας καθίστανται ανενεργές, παραχωρούνται χωρίς αντίτιμο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στα κοινά του Παναθηναϊκού. Σφοδρή επίθεση σε Βγενόπουλο, σαφείς υπόνοιες για Βοτανικό και «ευχαριστώ» στον Πέτρο Κόκκαλη για τον οποίο τόνισε: «άν δεν είχε καρατομηθεί για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα
πολύ καλύτερο».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τα παρακάτω λόγια σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το «τριφύλλι»:

«Δεν έχει καμία άλλη επιλογή η οικογένειά μου εκτός από την αποχώρηση. Δεχόμαστε άνανδρη επίθεση. Δίνουμε ένα τέλος σε αυτό. Αποχωρούμε από τον Παναθηναϊκό και μπορούμε να πούμε ότι μετά από 32 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αποχωρούμε άμεσα καθιστώντας τις μετοχές μας αδρανείς και παραδίδοντάς της σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Ο Ερασιτέχνης τελεί ήδη υπό διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν δύναται να σηκώσει το βάρος».

«Πολύ ευχαρίστως να παραχωρήσουμε τις μετοχές μας σε οποιονδήποτε ακόμη και στους κυρίους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο ή τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Είναι μια ρεαλιστική λύση. Αρκεί να γίνουν συζητήσεις και όχι μέσω διαρροών στον Τύπο».

«Ευχαριστώ ένα μεγάλο κομμάτι του Παναθηναϊκού κόσμου. Τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΠΑΕ. Τον φίλο μου τον Χρήστο Αθανασόπουλο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πια μαζί μας. Θέλω να ξεχωρίσω δύο ποδοσφαιριστές για μένα θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπα για όλους τους παίκτες της ομάδας. Αυτοί είναι ο Γιάννης Γκούμας και ο Λουκάς Βύντρα, οι οποίοι υβρίστηκαν από τον κόσμο αλλά δεν σταμάτησαν να δουλεύουν. Τον Σπύρο Λιβαθηνό που χάρη σε αυτόν πέρασαν από τον Παναθηναϊκό όλοι οι σπουδαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και τον Βέλιτς, ο οποίος δέχθηκε άδικη κριτική. Και τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος εάν δεν είχε καρατομηθεί από την ομάδα του για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερο».

«Η καλύτερη στιγμή το 2004, όταν πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ξεφτιλίζοντας τον Ολυμπιακό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα λάθη που έγιναν επί ημερών του, ξεκαθαρίζοντας πως τα δύο εξ αυτών θα τα ξαναέκανε, αναφερόμενος στη σχέση του με τους οπαδούς και την «προστασία» μέσω διαιτησίας της ομάδας. Μίλησε όμως και για το θέμα κατασκευής γηπέδου στο Βοτανικό, αποκαλύπτοντας πως οι προσφυγές έγιναν –όλως τυχαίως- όταν ανακοίβσε στο Δ.Σ πως όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

«Τρία μεγάλα λάθη έχω κάνει στη θητεία μου. Τα δύο θα τα ξανάκανα, το τρίτο όχι. Το ένα λάθος είναι πως δεν έφερα κοντά τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή αυτούς που θα τους έδινα εισιτήρια φτηνά για να τα πουλάνε πιο ακριβά, αυτούς που θα έπρεπε να βγάζω από τη φυλακή, αυτούς που θα έπρεπε να έχω στην ασφάλειά μου. Αυτό είναι ένα λάθος που μου κόστισε, αλλά θα το ξαναέκανα.

Το δεύτερο λάθος ήταν που δεν προστάτευσα την ομάδα μετά τον τίτλο του 2004, όταν κάναμε το νταμπλ και την επόμενη σεζόν ξεκινήσαμε με τρεις ισοπαλίες. Η λύση είναι απλή. Πληρώνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα του 2005, παρά να το πάρω κάλπικα. Κι αυτό το λάθος θα το ξαναέκανα.

Το τρίτο αφορά το γήπεδο, για το θέμα του οποίου κανείς δεν ξέρει τι πόλεμο δέχθηκα εγώ και η οικογένειά μου. Ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να υπάρξει ούτε μία προσφυγή. Είχαμε το 2008 συμφωνήσει με το Δήμο Αθηναίων. Το έργο αυτό είχε φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Έκανα το λάθος και το ανακοίνωσα στο Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Τότε, όλως τυχαίως, ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για προσφυγές, έγινε προσφυγή. Εγώ δεν το θεωρώ τυχαίο αυτό, ίσως η είδηση έφτασε σε λάθος αυτιά. Αυτό το λάθος δεν θα το ξανάκανα».

«Δεν μπορώ να πω ότι φεύγω ηττημένος. Αν βάλουμε μέτρο σύγκρισης τα πρωταθλήματα, τότε χάσαμε. Αν κοιτάξουμε τους τρόπους κατάκτησης τίτλων, πετύχαμε. Δημιουργήσαμε την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη με κανονικά μπάτζετ. Δημιουργήσαμε τη Σούπερ Λίγκα. Σας θυμίζουμε πως χάσαμε το 2006 το πρωτάθλημα επειδή όλη η βρώμα και το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήξερε πως στο πρώτο πέναλτι που δεν θα μας έδιναν θα διαλυόμασταν. Πανηγυρίσαμε την επιτυχία της Εθνικής το 2004 που αποτελούνταν από παίκτες του Παναθηναϊκού ή άλλους που έφυγαν σε προχωρημένοι ηλικία. Είχαμε ομάδα με ήθος. Ήμασταν οι μόνοι που δεν χρωστάγαμε σε κανέναν. Δυστυχώς, η ιστορία μετράει τα πρωταθλήματα».

Άλλα σημαντικά σημεία της συνέντευξης Τύπου:

«Αν θέλαμε το 2008 θα είχαμε πουλήσει τον Παναθηναϊκό, θα τα είχαμε οικονομήσει και θα ήταν όλα μια χαρά. Προτιμήσαμε μια άλλη λύση. Από εκεί και μετά η οικογένεια δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή σε οποιαδήποτε απόφαση. Για το ποιοι παίκτες ήρθαν ή έφυγαν, δεν είχα ούτε έχω ιδέα».

«Δεν θα είναι το βασικό πρόβλημα για την αγορά του Παναθηναϊκού η Παιανία. Οποιοσδήποτε σοβαρός επενδυτής μπορεί να αγοράσει 60-70 στρέμματα και να φτιάξει 5 γήπεδα. Για το μεταβατικό στάδιο μπορούμε να τα βρούμε».

«Η εταιρεία λαϊκή βάσης κατά τη γνώμη μου δεν έχει τύχη, αλλά αν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση, θα συζητηθεί».

«Ο Παναθηναϊκός έχει μια άυλη αξία που είναι τεράστια και δεν αποτιμάται. Τώρα δεν φτάσαμε από τα 200 εκατ. ευρώ στο μηδέν έτσι. Το κάνουμε για να βρεθεί μια λύση».

«Θεωρούσα και θεωρώ αποτυχημένο τον Κώστα Αντωνίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Σε αυτό το θέμα ήταν κάθετα αντίθετος ο Νίκος Πατέρας. Ζήτησα να μπει κάποιος άλλος στη θέση του κι εγώ ήθελα να διατηρήσω το δικαίωμα βέτο».

«Δεν είχα πει ποτέ πως ο Νίκος Πατέρας έκανε κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ, το μόνο που είπα ήταν πως ήθελα να μην υπερβούμε το μπάτζετ».

«Ήταν φυσιολογικό τον πρώτο χρόνο της πολυμετοχικότητας να ξοδευτούν πολλά χρήματα. Αυτό που θεωρώ μεγάλο λάθος είναι να έχει συμφωνηθεί ένας προϋπολογισμός και στη συνέχεια να εκτελείται λάθος και να έχουμε τα αποτελέσματα που μας ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα. Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Νίκου Πατέρα αυτό, αλλά του τεχνικού διευθυντή. Όταν έχεις όμως έναν κόσμο που ζητεί συνεχώς μεταγραφές και έναν μέτοχο που πιέζει ανηλεώς για αυτό, είναι φυσιολογικό να σκορπάς τα λεφτά. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν υπάρχει λογική και επιχειρηματικότητα, αλλά δημαγωγία. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να διοικεί όταν υπάρχει δίπλα του κάποιος που του λέει ξόδεψε λεφτά κι εγώ είμαι εδώ».

«Η παραίτηση Πατέρα από την προεδρεία με αιφνιδίασε, όχι με την κακή έννοια. Ο Βγενόπουλος πρότεινε να μπει ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, χωρίς εγώ να έχω καμία αντίρρηση».

«Με λύπη μου αναφέρω πως Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος δεν πήραν την απόφαση να μπουν στην προεδρεία, επειδή πιέστηκαν από μερίδα του κόσμου να μην το κάνουν. Έδωσαν τα περισσότερα από όλους τους άλλους. Η πρόταση Πατέρα ήταν να αναλάβουν Κόντης, Κανελλόπουλος. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ποιος είναι ο Κανελλόπουλος».

«Όταν πρότεινα να δώσω τις μετοχές έγινε συνάντηση και συμφωνήθηκε το εξής. Η οικογένειά μου δεσμεύτηκε πως θα ήμασταν χρηματοδότες κατά 30% και το ποσοστό μου θα το χάριζα στον Ερασιτέχνη και μέσω αύξησης Μ.Κ, ουσιαστικά θα πήγαινε στον Ανδρέα Βγενόπουλου με πρόεδρο τον Νίκο Πατέρα, χωρίς να έχω εγώ καμία αντίρρηση για τις αποφάσεις που θα έπαιρνε».

«Η αύξηση Μ.Κ δεν έγινε ποτέ. Δεν μπήκαν χρήματα από κανέναν. Εμείς θα συμμετείχαμε με 4 εκατ. ευρώ με τη μορφή χορηγίας».

«Προσχηματική η αποχώρηση του κ. Ανδρέα από την ομάδα μετά από θλιβερά μεν, αλλά μικρής έκτασης επεισόδια με τον Ολυμπιακό Βόλου».

sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...