sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Καμπάνα" στην παιδίατρο για το "φακελάκι"

Καμπάνα" 'εριξε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στην 66χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου, την οποία καταδίκασε για παθητική δωροδοκία κατ'εξακολούθηση, επιβάλλοντάς την ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 12 μήνες αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Η παιδίατρος άσκησε έφεση, που έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε η υπόθεση θα κριθεί σε β' βαθμό από το εφετείο.

Τί κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου

"Τα χρήματα δεν ήταν "φακελάκι"" - ισχυρίστηκε η 66χρονη παιδίατρος του ΙΚΑ Ηρακλείου, που συνελήφθη επειδή φέρεται να εισέπραξε 30 ευρώ για τον εμβολιασμό του παιδιού οικογένειας. Η
γιατρός είπε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ότι η ίδια εξέταζε πολλές φορές το παιδί και στο ιδιωτικό της ιατρείο, χωρίς να εισπράττει "επίσκεψη". Η 66χρονη ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της είχαν πει ότι θα της έδιναν χρήματα όποτε μπορούσαν και ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν "πάνω της", ήταν χρήματα που της έδωσε η μητέρα λέγοντάς της "πάρε αυτά τώρα, σου χρωστάω πολλά".
Η 66χρονη υποστήριξε ότι μπορεί η μητέρα να την κατήγγειλε επειδή είχε θυμώσει μαζί της. «Λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό, ήρθε στο ΙΚΑ για να τις γράψω τα αναλώσιμα για το παιδί που είναι άρρωστο. Δεν το έκανα όμως γιατί χρειαζόταν χειρουργική γνωμάτευση που δεν είχε και η αρμόδια Επιτροπή δε θα δεχόταν τη συνταγογράφηση. Ίσως αυτό να την θύμωσε».

Για την επίμαχη ημέρα οπότε και συνελήφθη, ανέφερε ότι εξέτασε το μωρό της οικογένειας, όμως δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο επειδή ήταν λίγο αδιάθετο. «Επειδή ήθελα να την διευκολύνω για να μην ταλαιπωρηθεί, της είπα να πάμε μαζί στο τμήμα των ραντεβού για να την προγραμματίσουν άμεσα».

Από την πλευρά της πάντως η μητέρα κατέθεσε ότι τα 30 ευρώ ήταν  "φακελάκι" το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει η ίδια η παιδίατρος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της 66χρονος παιδιάτρου του ΙΚΑ Ηρακλείου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ'εξακολούθηση.

Η παιδίατρος που μετράει 35χρόνια υπηρεσίας στο ΙΚΑ οδηγήθηκε χθες, μετά από αναβολή που είχε πάρει, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε πολιτική αγωγή τόσο από την πλευρά του ζευγαριού των καταγγελλόντων όσο και από πλευράς του ΙΚΑ.

Έκρυψε στο στηθόδεσμο τα 30 ευρώ

Στο στηθόδεσμό της έσπευσε να κρύψει τα "μαύρα" λεφτά που εισέπραξε παράνομα από γονείς, παιδίατρος του ΙΚΑ, για τον εμβολιασμό παιδιού! Τα δύο στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΙΚΑ έπιασαν την παιδίατρο στα "πράσα", αμέσως μόλις οι γονείς της είχαν δώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η παιδίατρος φέρεται να εκβίαζε τους γονείς, ζητώντας τους χρήματα προκειμένου να προχωρήσει στον εμβολιασμό των παιδιών τους. Εξοργισμένοι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην υπηρεσία του ΙΚΑ στην Αθήνα, κλιμάκιο από την οποία κατήλθε άμεσα στο Ηράκλειο και οργάνωσε την επιχείρηση.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, του ότι η επιχείρηση στήθηκε από την Αθήνα είναι ότι διοικητικά στελέχη του ΙΚΑ, τοπικά, έμαθαν τί συνέβαινε, αφού η γυναίκα συνελήφθη.

cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...