sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει... Αμερικανίδα!

Ως Αμερικανίδα φαίνεται να συστήνεται στην βρετανική εφημερίδα Guardian, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, δηλώνοντας μάλιστα πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει λιγότερο… ελληνική!


Επρόκειτο για ένα ακόμα δημοσίευμα ξένης εφημερίδας για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, περιγράφοντας τον πανικό που έχει καταβάλλει τους Έλληνες με το δεύτερο πακέτο στήριξης και τον
ορισμό της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που έδωσαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

Όμως η είδηση για εμάς προήλθε από μια συγκεκριμένη παράγραφο περίπου στα μέσα του άρθρου, όταν ο δημοσιογράφος Aditya Chakrabortty, αποφασίζει να ζητήσει τη γνώμη της – μέχρι πρότινος – Ελληνίδας βουλευτού, Έλενας Παναρίτη.

Μεταφράζουμε αυτούσια την παράγραφο από το δημοσίευμα της Guardian:

«Για μια Ελληνίδα πολιτικό που έχει αναμιχθεί στην προώθηση μερικών από των πιο επώδυνων μέτρων στην η ιστορία της χώρας, δεν μοιάζει και πολύ Ελληνίδα. Όταν παρατηρώ πόσους υπολογιστές της Apple έχει στο γραφείο της, εκείνη απαντά: “Είναι γιατί δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα”. Η ομιλία της έχει αμερικανική προφορά, διανθισμένη με εκφράσεις όπως “darn” και “have a nice day”. Όταν τη ρωτώ να μου περιγράψει πώς η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει την οικονομία της, η απάντηση της περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές στις δομές – με άλλα λόγια, κάνοντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική».

Διαβάστε όλο το πρωτότυπο άρθρο της Guardian εδώ

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...