sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Λονδίνο 2012: Μετεξεταστέοι στην οργάνωση

Με λιγότερο από ένα χρόνο να απομένει για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τα πρώτα test events πραγματοποιούνται ήδη και οι περισσότεροι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες είναι σχεδόν έτοιμοι. Στον τομέα της οργάνωσης και του συντονισμού όμως, οι Βρετανοί απέχουν πολύ από το άριστα.
Ο ποδηλατικός αγώνας από το κέντρο του Λονδίνου στο Σάρεϊ, στις 14 Αυγούστου, είχε επιτυχία από πλευράς συμμετοχής, αλλά προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε κεντρικές αρτηρίες.
Η αρχή συγκοινωνιών του Λονδίνου παραδέχτηκε στον ιστότοπό της ότι "υπήρξαν κάποια προβλήματα
στην κυκλοφορία", αλλά αντέτεινε ότι ο αγώνας ήταν ένα "ουσιώδες" τεστ για τους Ολυμπιακούς του 2012.
Με συνοδεία στο μπάσκετΤο πρώτο τουρνουά που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ, εκεί που θα χτυπάει η καρδιά των Αγώνων του χρόνου τέτοια εποχή, είναι αυτό του μπάσκετ.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που προγραμματίστηκε πολύ καιρό πριν και γίνεται αυτή την εβδομάδα σε ένα ανέτοιμο πάρκο, αφού οι οικοδομικές εργασίες γύρω από τη χωρητικότητας 12.000 θεατών προσωρινή Basketball Arena συνεχίζονται νυχθημερόν.
Για το λόγο αυτό διατέθηκαν μόνο 3.000 εισιτήρια για κάθε μέρα του τουρνουά, που τελειώνει την Κυριακή και στο οποίο συμμετέχουν οκτώ εθνικές ομάδες. Οι θεατές, οι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες και οι συνοδοί τους μεταφέρονται από την είσοδο του πάρκου στην αρένα σταδιακά με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας.
Έλλειψη συντονισμούΚαθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών στο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει πολλά από τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του στίβου, οι διοργανωτές ξεναγούν δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο για να τους δείξουν την πρόοδό τους.
Οι ξεναγήσεις γίνονται μια φορά το μήνα, σε συγκεκριμένη  ημερομηνία. Όταν το sport.gr απευθύνθηκε στους αρμοδίους, το Μάιο, για τη συμμετοχή σε μία από αυτές, έλαβε την απάντηση ότι η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία θα ήταν στα μέσα Αυγούστου, λόγω της μεγάλης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού.
Κλείσαμε λοιπόν θέση στο τουρ του Αυγούστου, στη διάρκεια του οποίου μέλος της οργανωτικής επιτροπής θα μας έδινε συνέντευξη για την προετοιμασία των αγώνων, τη διάθεση των εισιτηρίων, το κόστος και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη διοργάνωση.
Λίγες μέρες πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία όμως, ο αρμόδιος του Φόρεϊν Όφις μάς πληροφόρησε ότι η ξενάγηση του Αυγούστου ματαιώνεται, δεδομένου ότι την ίδια μέρα θα γινόταν στο χώρο το test event του μπάσκετ.
Στο μήνυμα της Ίντεν Μπλακ, εκπροσώπου Τύπου της Ολυμπιακής Αρχής (Olympic Delivery Authority), το οποίο μας μετέφερε ο αρμόδιος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρονταν τα εξής:
"Δυστυχώς, δεδομένου ότι η Locog [σ.σ. Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνου] διοργανώνει τα test events της τον Αύγουστο, ενημερώθηκα ότι δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την αυγουστιάτικη ξενάγησή μας. Αυτό οφείλεται στην αναμενόμενη παρουσία στο πάρκο μεγάλου αριθμού ατόμων, τα οποία απαιτούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής.
"Το ζήτημα καθίσταται ακόμη πιο σύνθετο, γιατί η ξενάγηση θα γινόταν κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού τουρνουά του μπάσκετ, μιας από τις πιο σημαντικές -και κατά συνέπεια με περισσότερο κόσμο- δοκιμαστικές διοργανώσεις πριν από τους Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού".
Ερασιτεχνική αντιμετώπισηΣτη γραπτή διαμαρτυρία μας για έλλειψη οργάνωσης και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των Βρετανών διοργανωτών, ο αρμόδιος του Φόρεϊν Όφις απάντησε ότι συμμερίζεται απολύτως τα αισθήματά μας.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους που θα έπαιρναν μέρος στην ξενάγηση, θα ταξίδευαν από το εξωτερικό ειδικά για το γεγονός, κάτι που τους δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τη διαμαρτυρία.
Το μέλλον των ξεναγήσεων επανεξετάζεται, όπως μας είπαν. Ωστόσο, η έλλειψη συντονισμού των διαφόρων υπηρεσιών που συστάθηκαν για να υλοποιήσουν τους Αγώνες προστίθεται στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στη Βρετανία το σύστημα διάθεσης εισιτηρίων και η υπέρβαση του προϋπολογισμού που είχε ως αποτέλεσμα κάποια έργα να μη γίνουν καθόλου και έχει επιβαρύνει τους κατοίκους του Λονδίνου με αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και μεταφορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...