sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πρωτάθλημα στην ομίχλη


Δύο ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League και η έναρξη του πρωταθλήματος παραμένει ομιχλώδης
. Βάσει του προγράμματος, στις 27 Αυγούστου πρόκειται να διεξαχθούν τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ΟΦΗ - Ατρόμητος, Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης, ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα θα κλείσει με τις αναμετρήσεις Κέρκυρα - Παναθηναϊκός, Πανιώνιος - Εργοτέλης, ΠΑΟΚ - Ξάνθη.

Ήδη τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Καβάλα και της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου έχουν αναβληθεί, αφού τόσο οι «Αργοναύτες» όσο και οι Θεσσαλοί αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα και θα αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική.

Η ανακοίνωση της Super League:


«Η Super League ανακοινώνει την ματαίωση των αγώνων Ολυμπιακός - Καβάλα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου που είχαν ορισθεί να διεξαχθούν στις 27 και 28 Αυγούστου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με τις από 23.08.2011 αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορηγήθηκε στις ΠΑΕ Καβάλα και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πιστοποιητικό του Άρθρου 77Α §3 του Ν.2725/99».

Η ποινική ρήτρα

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η Super League εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε ότι τα ματς του Αυγούστου θα διεξαχθούν κανονικά, αφού, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε ο συνεταιρισμός θα πρέπει να καταβάλει στο συνδρομητικό κανάλι ποινική ρήτρα ύψους 4 εκατ. ευρώ, «σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων».

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την προεδρία, για να αναλάβει ο Απόστολος Παπουτσάκης, όμως η αλλαγή στην ηγεσία… αναβλήθηκε, λόγω του θανάτου του πατέρα του ισχυρού άνδρα του Εργοτέλη. Ο κ. Παπουτσάκης ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τις αρχαιρεσίες της ανάδειξης του προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Έτσι, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αντέδρασαν, αφού, όπως αναφέρουν, δεν ενημερώθηκαν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση για τη διεξαγωγή των αγώνων «αυθαίρετη».

Τα επιχειρήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Α) Η ανακοίνωση προέκυψε έπειτα από ομόφωνη απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Παναθηναϊκός έδωσε το «παρών», ενώ η ΑΕΚ απείχε.

Β) Όλες αυτές τις ημέρες ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν κατέθεσαν αίτημα να αναβληθεί η πρεμιέρα της Super League.

Γ) Αν τελικά η ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ προς τη Nova επιβληθεί, θα τα πληρώσουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ;

Ποιοι αγώνες της Super League είναι εφικτό να διεξαχθούν

Αν ο συνεταιρισμός θέλει να αποφύγει το πρόστιμο, θα πρέπει να διεξαχθούν κάποια παιχνίδια. Εφικτό να πραγματοποιηθούν είναι τα ματς Πανιώνιος-Εργοτέλης, ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Κέρκυρα-Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης και ΟΦΗ-Ατρόμητος.

Το ματς του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι επίσης στον «αέρα», αφού ο Ηρακλής και η ΕΠΟ πήραν προθεσμία στην αντιδικία τους μέχρι την Παρασκευή από το Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Ο Ηρακλής ζητεί να του επιβληθεί ποινή για πρόστιμο, όπως προβλέπεται, για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που είχε προσκομίσει και να του αφαιρεθεί η ποινή του υποβιβασμού.

«Η πλαστογραφία έγινε από τον Γιάννη Τάκη, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη και το έκανε αυτοβούλως για να κάνει μεταγραφές» δήλωσε ο δικηγόρος του συλλόγου, την ώρα που παρών στη διαδικασία ήταν και ο μεγαλομέτοχος Ανδρέας Παντελή.

Ο Αστέρας Τρίπολης, που επωφελήθηκε από την τιμωρία του Ηρακλή και παρέμεινε στη Super League, ήθελε να παρέμβει στη διαδικασία, όμως το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση.

Αύριο θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Αν τελικά ο Ηρακλής δικαιωθεί στην Football League, εκτός απροόπτου (διόλου απίθανο να συμβεί νέο απρόοπτο), θα υποβιβαστεί ο Αστέρας Τρίπολης. Γι' αυτό και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Πήρε άδεια από την ΕΕΑ η ΑΕΚ

Την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League πήρε η ΑΕΚ. Η Ένωση είδε την αίτηση που κατέθεσε να γίνεται δεκτή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εξέτασε και έκρινε καθ’ όλα νόμιμη τη χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα από τη ΦΑΕΕ Αθηνών.

Πάντως, η ΠΑΕ Πανιώνιος κατήγγειλε την ΑΕΚ για ένα ποσό 160.000 ευρώ, το οποίο ισχυρίζεται πως της χρωστάει. Οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ από την ΕΕΑ, ωστόσο η απάντηση της τελευταίας ήταν πως δεν είναι αρμοδιότητά της κάτι τέτοιο.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα πρέπει να προσφύγει στο δικαστήριο και να πάρει διαταγή πληρωμής.

Παλεύουν για τις θέσεις της Super League


Το μόνο σίγουρο λοιπόν για την ώρα είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αποβλήθηκαν και θα αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική. Τις δύο ορφανές θέσεις διεκδικούν πλέον δύο γκρουπ ομάδων.

Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την περσινή Super League, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, και οι ομάδες που δεν ανέβηκαν από τη Football League, ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Κατέθεσαν τους φακέλους Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας

Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, ύστερα από εισήγηση της Super League, κατέθεσαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα έγγραφα που χρειάζονται για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες αναφέρουν ότι οι φάκελοί τους είναι πλήρεις και θα καταφέρουν να πάρουν το «ΟΚ».

Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα Λάρισα και Πανσερραϊκός

Μετά την απειλή από την ΕΠΟ για υποβιβασμό στη Football League, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός αποφάσισαν να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να εγκαταλείψουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, διεκδικώντας την παραμονή τους στη Super League.

Παράλληλα, οι «βυσσινί» και τα «λιοντάρια» ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης από την προσφυγή τους στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Το αίτημα κατατέθηκε για να μπορέσουν οι άνθρωποι των δύο ομάδων να μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον μη υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Το διαιτητικό δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή κι έτσι παραιτήθηκαν, αναφέροντας πως θα επανέλθουν με νέα προσφυγή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, δηλαδή την απόσυρση των προσφυγών από τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε ότι, αν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα «υποβιβαστούν» και δεν «αποβληθούν», τότε η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα αγωνιστούν στη Super League. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κερδίσουν την άνοδο ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, με την προϋπόθεση ότι θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Επιστολή της Λάρισας στη Super League

Η ΠΑΕ Λάρισα απέστειλε επιστολή στη Super League, με την οποία επισημαίνει ότι, με απόφαση του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού τον Μάιο του 2010, τη θέση Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας πρέπει να πάρουν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός.

Η επιστολή αναφέρει:


«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ιδιαιτέρως της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού μας της 27/05/2010 που επικυρώθηκε από την Γ.Σ. της 22/07/2010 (αμφότερες ομόφωνα) αλλά και με τις εκδοθείσες αποφάσεις από τις Πειθαρχικές Επιτροπές (υποθέσεις ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗ κ.τ.λ.) η συμπλήρωση των κενωθεισών θέσεων στην κατηγορία μας πρέπει να γίνει με την παραμονή της δικής μας ΠΑΕ και της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, σε αυτή».

«Προσπαθούν να κλέψουν τους παίκτες»


Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου αναφορικά με τους παίκτες τους οποίους προσπαθούν άλλες ομάδες να «αρπάξουν». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτήν:

«Είναι πράγματι λυπηρό, όταν μία ομάδα παλεύει να βρει το δίκιο της με όλα τα θεμιτά και νόμιμα ένδικα μέσα, κάποιοι μάνατζερ και κάποιες ομάδες να προσπαθούν να ''κλέψουν'' τους παίκτες της. Όλοι αυτοί θα θεωρούνται πάντα εχθροί της μεγάλης και περήφανης ερυθρόλευκης οικογένειάς μας για τη λυσσαλέα τους προσπάθεια να ''ΑΡΠΑΞΟΥΝ'' ό, τι και όπως μπορούν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αν νομίζετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το εύκολο θύμα, γελιέστε! Κάτω τα χέρια από τους παίκτες μας, που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας».

Να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας έχουν προσελκύσει τα βλέμματα πολλών ομάδων, αφού θα μείνουν ελεύθεροι, αν τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποχρεωθούν να αγωνιστούν στην κορυφαία ερασιτεχνική κατηγορία.

Ήδη ο Αμπντούν υπογράφει στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τους Αυλωνίτη και Γιάννου, ενώ Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Ουμπίντες, Μαρτίν και Σανακαρέ απασχολούν αρκετούς συλλόγους.



zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...