sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

"Χασούρα" εκατομμυρίων υπέρ Γερμανών! Δεν πληρώνουν ΦΠΑ για το ΒΕΛΟΣ!

 


Καταγγελία για απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από ΦΠΑ, υπερ γερμανικής εταιρείας εξετάζουν υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας! Σύφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η υπόθεση αφορά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος ΒΕΛΟΣ.

Ήδη γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των σχετικών φακέλων διότι με το "γνωστό τρύκ εισαγωγής υλικών στην χώρα μας από τις εγκαταστάσεις της Rheinmetall Air Defence (RAD) για λογαριασμό της ΠΑ αυτά με ευθύνη της Αεροπορίας εκτελωνίζονταν ατελώς στα δε τιμολόγια δεν συμπεριλαμβανόταν ο ΦΠΑ και αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα εάν τα υλικά παρέμεναν κατευθείαν για χρήση από την ΠΑ.
Όμως τα υλικά αυτά αφού εκτελωνίζονταν με μέριμνα της ΠΑ, δεν παραδίδονταν στις μονάδες της όπως έπρεπε να γίνει αλλά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) όπου μετά από κάποιες εργασίες το τελικό προϊόν προωθούνταν στις Μονάδες της ΠΑ.

Άρα με βάση τα παραπάνω, τα τιμολόγια θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνουν και ΦΠΑ το οποίο τελικά θα αποδιδόταν στο Υπουργείο Οικονομικών. Τι έγινε δηλαδή με το παραπάνω τρύκ; Πολύ απλά αν πχ η ΠΑ είχε διαθέσιμα 100. 000. 000 Ευρώ για ένα πρόγραμμα θα έπρεπε μετά από κάποιο ¨χρονικό κύκλο¨ τα 23.000.000 λόγω ΦΠΑ να επιστρέψουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Με τη διαδικασία όμως που ακολουθήθηκε δεν γύρισε στο δημόσιο ταμείο,ούτε ένα ευρώ.

Πως είναι δυνατόν γίνονται τέτοια πράγματα τέτοιες εποχές; Αν αποδειχτούν ορθές οι πληροφορίες θα πρέπει να διερευνηθεί ποιοι και γιατί επέτρεψαν αυτή τη διαδικασία από την οποία χαμένο βγαίνει το ελληνικό δημόσιο.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...