sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πόλεμος Μυλοποταμιτών στην Εθνική Οδό!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το μεσημέρι η εθνική οδός Ηρακλείου - Μοιρών, λίγο μετά το ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, όταν δύο άγνωστοι δράστες, πιθανότατα από τα Λιβάδια, έστησαν αιματηρή ενέδρα σε έναν 53χρονο και τον ανιψιό του από τα Ανώγεια. Έπεσαν πυροβολισμοί εκατέρωθεν, ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και αστυνομικοί που, για να προστατευθούν, άνοιξαν πυρ.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους, ενώ ο ορεινός Μυλοπόταμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το φόβο αντιποίνων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη των οικογενειών, πριν έναν χρόνο, το οποίο είχε καταλήξει και πάλι σε πυροβολισμό.
Μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ», είχε γίνει γνωστό ότι ο ανιψιός του θύματος κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ ο τραυματίας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, περίπου στις 3 μ.μ, σε έναν δρόμο πολυσύχναστο με καταστήματα και αντιπροσωπίες, κάτι όμως που δεν πτόησε τους δράστες. Οι άγνωστοι περίμεναν μέσα σε ένα μαύρο τζιπ μάρκας Rexton και, μόλις είδαν από μακριά το 4Χ4 αυτοκίνητο του 53χρονου να φθάνει προς το μέρος τους, βγήκαν και άρχισαν να πυροβολούν. Οι σφαίρες διαπέρασαν το αμάξωμα και βρήκαν τον 53χρονο στο θώρακα και τη γνάθο. Ο οδηγός σταμάτησε δεξιά του εθνικού το αμάξι και βγήκε έξω μαζί με τον ανιψιό του σε μια προσπάθεια να προστατευθούν πίσω από μια σταθμευμένη μπουλντόζα, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ίσως να άνοιξε και εκείνος πυρ.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε πολύ ελαφριά και ο ανιψιός του θύματος.
Οι καταστηματάρχες σε κατάσταση πανικού ειδοποίησαν την αστυνομία, με ένα τζιπάκι του ΤΑΕ να φτάνει άμεσα στο σημείο και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ακολουθούν μαζί με ένα ακόμη τζιπ του ΤΑΕ. Οι αστυνομικοί μάλιστα δέχτηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν τα πυρά.
Ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν αρχικά σε μικρή απόσταση από το… πεδίο μάχης, για να προστατευθούν από τα πυρά παρά το γεγονός ότι φορούσαν αλεξίσφαιρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια διερχόμενη μηχανή έπεσε μέσα στα πυρά, με αποτέλεσμα ο οδηγός της να τη ρίξει εκτός του δρόμου, για να αποφύγει τις σφαίρες!
Άγρια καταδίωξη
Οι δράστες, βλέποντας την έντονη παρουσία των αστυνομικών, επιβιβάστηκαν στο μαύρο τζιπ και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το Ηράκλειο. Παρά το γεγονός ότι καταδιώχθηκαν από τους μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να ξεφύγουν, καθώς βγαίνοντας στον εθνικό Ηρακλείου - Ρεθύμνου ανέπτυξαν ταχύτητα που άγγιξε τουλάχιστον τα 240 χιλιόμτερα.
Την ίδια ώρα, στο σημείο της συμπλοκής, επικράτησε πανικός. Οι καταστηματάρχες και οι αυτόπτες μάρτυρες πήγαν στο σημείο, στο οποίο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα, στο χώρο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο.
Ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία, με τους άνδρες να μαζεύουν τους κάλυκες και όποια άλλα στοιχεία τυχόν υπήρξαν στο σημείο, εξετάζοντας και το 4Χ4 φορτηγό, το οποίο είχε αρκετές τρύπες από τις σφαίρες που έπεσαν, πιθανότατα από καλάσνικοφ και 9άρι πιστόλι. 

tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...