sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δυσκολεύει ο δρόμος...



Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία ( 76-65) στο «καμίνι» της Άγκυρας για την τρίτη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ και πλέον ο δρόμος για το βάθρο γίνεται ιδιαίτερα δύσβατος. Ορατός ο… κίνδυνος να παίξουμε με Ισπανία ή ΗΠΑ στη διαδρομή για τους «4». Απίστευτο παιχνίδι από τον Ερσάν Ιλιάσοβα, ο οποίος τελείωσε το ματς με 26 πόντους. Ο Γιάννης Μπουρούσης με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης».


Το ματς

Οι Τούρκοι άρχισαν καλύτερα το ματς και με τον Ιλιάσοβα να δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα κατάφεραν να προηγηθούν με 13-9. Ο Γιόνας Καζλάουσκας έριξε αρχικά πάνω στον φόργουορντ των Τούρκων τον Κώστα Τσαρτσαρή και στη συνέχεια τον Αντώνη Φώτση, αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν. Ο Ιλιάσοβα, εκτός από πόντους, δημιουργούσε πρόβλημα και στο αμυντικό μας ριμπάουντ δίνοντας στην παρέα τους δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Έτσι, και παρά την είσοδο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που ισχυροποίησε τη φροντ λαιν της «γαλανόλευκης», οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 22-14 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά διατηρήθηκε στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου κοντά σε διψήφια επίπεδα (27-20), αλλά με τους Περπέρογλου και Μπουρούση να δίνουν λύσεις, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας κατάφερε να μειώσει (30-28) κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 8-3. Και αυτό συνέβη επειδή στο συγκεκριμένο διάστημα η Εθνική μας επέβαλε τους κανόνες της στο παιχνίδι. Έπαιξε καλή άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και είχε την ευκαιρία να προσπεράσει στο (34-33), αλλά δύο τρίποντα υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις βρήκαν σίδερο. Οι Τούρκοι αφού ξεπέρασαν ένα τρίλεπτο μπλακ άουτ με σερί 7-0 ανέβασαν τη διαφορά στο +8 (41-33), αλλά δύο τρίποντα της «γαλανόλευκης» (Καϊμακόγλου, Σπανούλης) έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς μπροστά με 41-39.

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει η Εθνική μας στο τρίτο δεκάλεπτο. Με επιμέρους σκορ 12-4, οι Τούρκοι έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (53-43), πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όσο και αν προσπαθούσαμε, η διαφορά δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους δέκα πόντους. Οι περισσότερες επιλογές στην επίθεση ήταν κακές, στην άμυνα δεν βοήθησε ούτε η ζώνη και έτσι οι οικοδεσπότες έφτασαν ακόμη και στο +12 (62-50), ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Επίσης, δεν γινόταν να βρεθεί με τίποτα λύση στο πρόβλημα που άκουγε στο όνομα Ερσάν Ιλιάσοβα και έτσι οι Τούρκοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο όντας μπροστά με 65-51.

Ο Ιλιάσοβα ήταν ασταμάτητος και με το έκτο του τρίποντο (6/6 μέχρι εκείνο το σημείο) εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (70-54). Η επίθεση άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, αλλά στην άμυνα τα προβλήματα παρέμεναν. Ειδικά στο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά και μέσα στη ρακέτα όπου οι Τούρκοι ψηλοί έκαναν πάρτι. Η είσοδος του Νικ Καλάθη στην πεντάδα στη «νοικοκύρεψε» το παιχνίδι μας με τον 20χρονο πλέι μέικερ να δίνει και λύσεις στην επίθεση και η Εθνική μας να μειώνει σε 73-65, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ένα τρίποντο του Χέντο Τούρκογλου, όμως, έστειλε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (76-65), τρία λεπτά πριν το τέλος του ντέρμπι του τρίτου ομίλου και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του αφού η Εθνική μας δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς.

Δεκάλεπτα: 15-22, 39-41, 51-65, 76-65

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 15 (3), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 5 (1), Κακλάθης 6, Φώτσης 7 (1), Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 6 (2), Σχορτσανίτης 9.

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ, Ονάν 6 (2), Ιλιάσοβα 26 (6), Ερντέν 10, Τουντσερί 7 (1), Σαβάς 2, Αρσλάν 5 (1), Ασίκ 12, Τούρκογλου 8 (2).

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...