sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Να περάσει ο επόμενος

 


Η Εθνική Ελλάδος, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στο Μουντομπάσκετ σε ισάριθμα ματς επικρατώντας του Πουέρτο Ρίκο με 83-80.

Κορυφαίος για τη «γαλανόλευκη» ο Βασίλης Σπανούλης με 28 πόντους. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας η Τουρκία την Τρίτη.


Το παιχνίδι πήρε έναν ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα του με τον Γιόνας Καζλάουσκας να ξεκινά στη βασική πεντάδα τον Ίαν Βουγιούκα με σκοπό να σταματήσει τον Ράμος. Το Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε 11-6 και αυτό γιατί οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6.25. Με σερί 6-0, όμως, η Εθνική πέρασε μπροστά (12-11) και αυτό χάρη στον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και έτσι η «γαλανόλευκη» πέρασε μπροστά με 18-15. Ένα επιμέρους σκορ 8-3, όμως, των παικτών του Μανόλο Σιντρόν έδωσε το προβάδισμα στο Πουέρτο Ρίκο (23-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες της Εθνικής μας ήταν ιδιαίτερα άστοχοι για ακόμη ένα παιχνίδι (4/18 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) με αποτέλεσμα η επίθεση και πάλι να μην λειτουργεί καλά. Τα γκαρντ δεν είχαν καλή συνεργασία στο πρώτο ημίχρονο ούτε στην άμυνα. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπαρέα και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 34-30. Η επίθεση συνέχισε να μην λειτουργεί σωστά και έτσι η ομάδα του Μανόλο Σιντρόν με συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-35.

Το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κακό για τη «γαλανόλευκη». Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά σε άμυνα και επίθεση και έτσι το Πουέρτο Ρίκο πέρασε μπροστά ακόμη και με εννιά πόντους 47-38. Γεγονός που αφύπνισε τους διεθνείς μας. Έτσι, με τους Διαμαντίδη, Ζήση και Σπανούλη να παίρνουν μπροστά, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας κατάφερε με επιμέρους σκορ 14-4 να προηγηθεί με 52-51, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο αρχηγός της Εθνικής μας, Δημήτρης Διαμαντίδης, είχε βρει για τα καλά ρυθμό και εκτός από το να εκτελεί, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και έτσι η Εθνική μας πέρασε μπροστά με 59-56 με τρίποντο του Γιάννη Μπουρούση στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Λύση στα «προβλήματα Ράμος και Μπαρέα δεν μπορούσαμε να βρούμε και έτσι το Πουέρτο Ρίκο πέρασε μπροστά 65-62 κάνοντας επιμέρους σκορ 9-3 μέσα σε τρία λεπτά. Οι ασθένειες του πρώτου ημιχρόνου (κακή άμυνα-κακές επιλογές στην επίθεση) επανήλθαν και έτσι το Πουέρτο Ρίκο συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα (68-67), πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ο Λι μπήκε και αυτός στην εξίσωση εκείνων που έκαναν ζημιά στην Εθνική μας δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα με 73-70, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Το πέμπτο φάουλ του Ράμος, αλλά και οι πρωτοβουλίες του Σπανούλη έβαλαν την Εθνική μας και πάλι σε θέση οδηγού (76-75), δύο λεπτά πριν τελειώσει το ματς.

Το Πουέρτο Ρίκο δεν άντεξε την πίεση. Οι παίκτες του Σιντρόν εκνευρίστηκαν, την ίδια στιγμή που η Εθνική μας εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία που της παρουσιαζόταν. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +7 (82-75) με δώδεκα εύστοχες βολές και εκεί το ματς τελείωσε.

* Ο Βασίλης Σπανούλης με 28 πόντους έκανε ρεκόρ στην Εθνική Ανδρών. Ο Λαρισαίος γκαρντ κατέρριψε την επίδοση των 24 πόντων, που είχε σημειώσει στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2007 στη Μαδρίτη απέναντι στην Ισπανία (ήττα με 82-77).

Δεκάλεπτα: 23-21, 41-35, 56-59, 80-83

Πουέρτο Ρίκο (Σιντρόν): Ράμος 16, Μπαρέα 20 (1), Ριβέρα, Βασάλιο 11 (2), Ντίαζ, Χουέρτας 6 (2), Σάντσεζ 13 (3), Πίβι 5 (1), Μπάλκμαν, Λι 9 (2), Σαντιάγκο.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας 2, Μπουρούσης 12 (1), Ζήσης 7 (1), Σπανούλης 28 (3), Καλάθης, Πρίντεζης 3 (1), Περπέρογλου 5 (1), Τσαρτσαρής 14 (2) Διαμαντίδης 12 (1)

www.sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...