sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Υστέρηση εσόδων και σαφάρι αναζήτησης



Φορολογικές εκκρεμότητες, ΦΠΑ, ΦΜΑΠ και φοροκυνηγητό στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.

Η προσδοκία του οικονομικού επιτελείου ροκανίστηκε από τον περιορισμό της κατανάλωσης, αλλά και από τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Οι συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους επιτελείς του θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα.

Μόνο απο τον ΦΠΑ, στο πρώτο 4τετράμηνο του 2010, η υστέρηση στα έσοδα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.


Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η είσπραξη των προστίμων ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ που έχει καταλογίσει φέτος το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις.

Τελικά, απο το κόψιμο των δώρων σε μισθούς και συντάξεις στον κρατικό κορβανά, εξοικονομήθηκε 1,5 δισ. ευρώ.

Πάντως, όλες οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για τη φορολογία, αναμένεται να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο για την αναδιοργάνωση των Εφοριών, το οποίο θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή.

Σε ότι αφορά στο ΦΠΑ και τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από το 11% στο 23%, είναι χαρακτηριστική και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή:

"Αντιλαμβανόμαστε πάρα πολύ καλά ότι μια μαζική μετάταξη των προϊόντων από τον έναν στον άλλον συντελεστή θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα στην οικονομία. Επιζητούμε εναλλακτικές λύσεις για δεσμεύσεις οι οποίες υπάρχουν όπως τη μετάταξη ενός συγκεκριμένου ποσοστού προϊόντων από το ποσοστό 11% ΦΠΑ στο υψηλότερο του 23%".

www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...