sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η προδοσία του μνημονίου


Μετά και από τα τελευταία νέα που βγαίνουν στο φώς της δημοσιότητας όλοι πιστεύω αντιλαμβάνονται ότι στις πλάτες μας στήθηκε ένα χοντρό παιχνίδι. Αυτή την στιγμή η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε προτεκτοράτο της Γερμανίας και η κατοχική κυβέρνηση ανήμπορη και ανίκανη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε απλά παίρνει εντολές και εκτελεί.
ΟΙ ξένοι ήρθαν εδώ για να τα πάρουν όλα αφού πρώτα έβαλαν χέρι στην δημόσια περιουσία. Θέλουν να βάλουν χέρι και στην ιδιωτική περιουσία των ελλήνων γιατί εκεί καταλήγουν τα τέλη ακινήτων και η κατάργηση του αφορολόγητου που θα έρθει στην συνέχεια. Η φράου Μέρκελ πραγματώνει το όνειρο μιας γερμανικής Ευρώπης μετά από δύο χαμένους πολέμους, χάρις στην ενδοτικότητα των ευρωπαίων
ηγετών.
Αλλά ποια Ευρώπη είναι αυτή; Έχει καμιά σχέση αυτή η Ευρώπη των τραπεζών, η Ευρώπη της ΜΠΟΥΝΤΕΣΜΠΑΝΚ με την Ευρώπη του Ντε Γκωλ και του Σιράκ; Πρόσφατα ο ίδιος ο Ζακ Σιράκ δήλωσε ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που οραματίστηκαν στην αρχή οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των εθνών αλλά η Ευρώπη των τραπεζών και στην συνείδηση των λαών της Ευρώπης δεν έχει καμιά νομιμοποίηση και κανένας ευρωπαίος δεν πρόκειται να δεχτεί μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία των Γερμανών.
Στην περίπτωση της χώρας μας έχει φανεί πόσο λίγοι και πόσο κομπλεξικοί είναι οι ηγετίσκοι της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα. Οταν ακόμα και οι παντελώς ανύπαρκτοι από την ιστορία της Ευρώπης Φινλανδοί που το μόνο τους επίτευγμα είναι η ΝΟΚΙΑ, όταν ακόμα και αυτοί μας ζητάνε εμπράγματες εγγυήσεις για να μας δανείσουν καταλαβαίνει κανείς πως καμιά αλληλεγγύη δεν υπάρχει παρά μόνο στεγνό συμφέρον.
Το σχέδιο που ''παίζει '' για μας είναι ένα είδος συντεταγμένης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αυτά τα λέγανε η μάλλον τα ψιθυρίζανε οι κυβερνητικοί από τον περασμένο Μάιο αλλά στον λαό λέγανε πως θα χρεοκοπούσαμε αν δεν ψηφιζότανε το μεσοπρόθεσμο. Κοροϊδία απλή τρομοκρατία της κοινής γνώμης ώστε να δεχτεί τα ''μέτρα'' και αυτό το έργο επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο με την επίσκεψη της Τρόικας. Αλήθεια πού το πάει η Τρόικα;
Και πού το πάει η Ευρώπη; Η απάντηση είναι ότι μας θέλουν προτεκτοράτο μας θέλουν για φθηνό εργατικό δυναμικό κάτι σαν την Κίνα της Ε.Ε. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές πως το ότι μας δανείζουν για να μην βαρέσουμε ''κανόνι'' είναι η πρώτη ανάγνωση του θέματος .Πίσω από αυτό υπάρχει το σχέδιο της αγοράς του εθνικού μας πλούτου και αυτό είναι το μεγάλο κόλπο για το οποίο πασχίζουν. Οταν λέμε συντεταγμένη χρεοκοπία εννοούμε ότι θα γίνει΄'' κούρεμα ''του δημοσίου χρέους κατά 50%΄.Επειδή όμως ένα πολύ σημαντικό μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας είναι στα χέρια τραπεζών αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα και κατά συνέπεια και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Άρα το όποιο κούρεμα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται και από το ανάλογο κούρεμα σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με αντάλλαγμα την πλήρη διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων και του ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή μας λένε ξεχρεώστε πουλώντας τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ σας.
Αυτή είναι η κλασική συμπεριφορά τοκογλύφου που σε εκβιάζει με κατασχέσεις όταν δεν έχεις να πληρώσεις την επιταγή σου. Εδώ αλλάζουνε οι ρόλοι αλλά η ουσία είναι η ίδια τοκογλυφική συμπεριφορά.
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Πρώτα - πρώτα γιατί δεν εκβιάζαμε εμείς πρώτοι τις ''αγορές ''όταν το χρέος ήταν στο 115 % και όχι τώρα που είναι στο 150% .Γιατί δεν εκβιάζαμε εμείς πρώτοι τότε που χρεωστάγαμε σε ιδιώτες και όχι τώρα που χρωστάμε σε κράτη; Γιατί αφεθήκαμε να συρθούμε σε μια βασανιστικά αργή πορεία προς την χρεοκοπία όταν μπορούσαμε και μόνοι μας να κηρύξουμε στάση πληρωμών τον Μάιο του 2010 με χρέος στο 110% και όχι στο 150% . Μάς έλεγε η κυβέρνηση ότι το μνημόνιο μας σώζει από την χρεοκοπία, τότε γιατί κάθε τρεις μήνες είμαστε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία. Μας έλεγε η κυβέρνηση ότι το Μεσοπρόθεσμο το ψηφίσαμε για να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Τότε γιατί τόση συζήτηση περί χρεοκοπίας; Δεν σωθήκαμε;
Η αλήθεια είναι απλή αλλά οδυνηρή, μας λέγανε ΨΕΜΑΤΑ. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση ξεπουλημένων υπαλλήλων της τρόικας, αυτή είναι η αλήθεια και μοιάζουν με κείνο τον χαρακτήρα των ''Δέκα μικρών μήτσων'' που δεν τολμούσε να φωνάξει ούτε στο μυρμηγκάκι. Ετσι γελοίοι είναι και οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η αλήθεια είναι ότι μια στάση πληρωμών και επιστροφή στην δραχμή αν συνέβαινε τον Μάιο του 2010 σίγουρα δεν θα’ ταν μια εύκολη κατάσταση αλλά δεν θα’ ταν χειρότερα από αυτό που ζούμε τώρα.
Σήμερα έχουμε κάθε τρεις μήνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αλλεπάλληλους φόρους .Φόροι έμμεσοι και φόροι άμεσοι που εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα και φτάσαμε τον βασικό στα 500 Ευρώ και δεν έχει τέλος η κατρακύλα γιατί όπως είπαμε μας θέλουν να είμαστε η Κίνα της Ευρώπης και να δουλεύουμε στις ξένες πολυεθνικές που θα τα χουν πάρει στο μεταξύ όλα .Πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα να επιστρέφαμε σε υποτιμημένη δραχμή; Και στις δύο περιπτώσεις φτώχεια μόνο που στην περίπτωση που επιστρέφαμε στην δραχμή θα ανακτούσαμε την νομισματική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας ενώ τώρα με την εσωτερική υποτίμηση και φτωχαίνουμε τον λαό και ξεπουλάμε τα πάντα στους ''σωτήρες''.
Η υπόθεση Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει αίσιο για το πολιτικό σύστημα τέλος. Άπαντες οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη .Να μας πουν τι έγινε στο κρίσιμο δίμηνο του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010 τότε που παίχτηκε όλο το ''έργο''. Να μας δώσουν εξηγήσεις πώς και γιατί έγιναν οι δηλώσεις περί διεφθαρμένης χώρας και ''τιτανικού'' να μας πουν πως και γιατί άλλαξε ο χρόνος αγοραπωλησίας των ελληνικών ομολόγων από τρεις σε δέκα ημέρες , να μας εξηγήσουν γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας μίλαγε υπογείως με το ΔΝΤ τη στιγμή που διέψευδε κατηγορηματικά όλες τις φήμες περί προσφυγής , να μας εξηγήσουν γιατί δεν πήραν τα λεφτά που οι αγορές μας προσφέρανε το τρίμηνο 12-1-2010 με 12-4-2010, όταν πωλήσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου πήραμε μόνο 14,4 δις ευρώ από τα 47,5 δις ευρώ που μπορούσαμε να πάρουμε. Τέλος να μας εξηγήσουν πώς και γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2010 ώστε να κλείσει τελικά στο 15% όπως κατήγγειλαν πρόσφατα υπάλληλοι της Εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται σαν φαντάσματα πάνω από την χώρα και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με την ατιμωρησία των υπευθύνων της τραγωδίας της Κύπρου και κλείνει με την προδοσία που λέγεται Μνημόνιο. Ξεκίνησε με προδοσία και τελειώνει με προδοσία. Τελειώνει όμως, γιατί το χουμε ξαναπεί, το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της μεταπολίτευσης και πολιτικού μας συστήματος. Καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους, πόσο μάλλον όταν έχει υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα ψέμα ''λεφτά υπάρχουν''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...