sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ρότα για... ανατροπή χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ


thumb

Πλώρη… για την κυβέρνηση της Αριστεράς βάζει οΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, παλεύοντας, τις ώρες που απομένουν προ της κάλπης, να πείσει το ευρύτερο ακροατήριο αριστερών, κεντρώων και συντηρητι­κών ψηφοφόρων ότι διαθέτει τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ακύ­ρωσης της πολιτικής των μνημονίων και διεξόδου από την κρίση, η οποία θα στείλει μήνυμα και στην Ευρώπη. Και μέχρι την ώρα που έκλεινε αυτό το κείμενο οι ενδείξεις ήταν ενθαρρυ­ντικές για την άνοδο που καταγράφει ο συνδυασμός, τονώνοντας την αισι­οδοξία όλων όσοι στελεχώνουν τον εκλογικό μηχανισμό του ότι μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτη δύναμη,αυξάνο­ντας έτσι την πιθανότητα να λάβει διε­ρευνητική εντολή…
Άλλωστε το τελευταίο, καθώς και η μη επίτευξη αθροίσματος 151 εδρών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποτελούν το κυ­ρίαρχο εκλογικό στοίχημα του συνδυ­ασμού.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μερικά εικο­σιτετράωρα πριν από την κάλπη, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο και λίγο πριν από την κορύ­φωση της προεκλογικής εκστρατείας (απόψε στις 7.30 μ.μ. η κεντρική συ­γκέντρωση στην Ομόνοια), κάλεσε το εκλογικό ακροατήριο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη – όπως υπογραμμίζει – «χρήσιμη και αποτελεσματική ψή­φο», και να μην υποκύψει στα τρομο­κρατικά διλήμματα. «Από τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση της Αριστεράς δεν κινδυνεύετε εσείς», αλλά «μόνο το οικονομικό κατεστημένο και οι
δανειστές της χώρας», είπε. Την ίδια ώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν «κοινό πρόγραμμα, το Μνημόνιο 2 με­ταφρασμένο στα ελληνικά», σημείω­σε. Μάλιστα, απευθύνθηκε ειδικά σε εκείνο το τμήμα των ψηφοφόρων που μέχρι το 2009 ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ λέγο-ντάς τους ότι είναι «το κόμμα του Βε­νιζέλου» που τους εγκατέλειψε – και όχι το αντίστροφο –, γιατί επέλεξε να στηρίξει «με πάθος τους προνομιού­χους Έλληνες, την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία».
Στο κλίμα της προεκλογικής του πα­ρέμβασης, με την οποία ζητά ψήφο διακυβέρνησης και όχι διαμαρτυρί­ας, την περασμένη Κυριακή ο Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή για αριστερή κυβέρνηση, «θα αναγκάσει τις δυνάμεις της Αριστεράς σε μια κυ­βέρνηση πουθα ανατρέψει την πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία».
Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να λάβει εντολή, ο Τσίπρας διαμηνύει ότι δεν θα την επι­στρέψει γιατί θα είναι ένα «όπλο που θα το έχει δώσει ο λαός και όχι ο Πρό­εδρος της Δημοκρατίας». Διαβεβαι­ώνει, λοιπόν, ότι «εμείς τα όπλα του λαού δεν θα τα παραδώσουμε, θα τα αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία προς την καταστρο­φή, αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη τώρα».
Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της Κοι­νοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κα­τηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του σχήματος για «διαστρέβλωση» όσον αφορά την τοποθέτησή του περί της πιθανότητας αποδοχής της ψήφου ανοχής από τον Π. Καμμένο.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η ουσία της δήλωσής του αφορούσε τη διερεύνη­ση σχηματισμού αριστερής κυβέρνη­σης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής του τακτικής εδώ κι έναν χρόνο απευθυνόμενος, όπως είπε, σε όλο το φάσμα των αρι­στερών και προοδευτικών δυνάμεων, το οποίο σχηματικά περιέγραψε για μια ακόμη φορά «από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ώς τα αριστερά της Αριστε­ράς». Πάντως, ο Τσίπρας αξιοποίησε και αυτή την ευκαιρία προκειμένου να ασκήσει πίεση στο ΚΚΕ για μετεκλο­γική συνεργασία, λέγοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει να διαμορφω­θούν οι συνθήκες, διότι «ο λαός πεθαί­νει», φεύγει στο εξωτερικό μετανά­στης, εξαθλιώνεται.
Επί της ουσίας της πρότασης διεξό­δου ο Τσίπρας τόνισε ότι δεν συζητά για διαπραγμάτευση του μνημονίου, γιατί η «κόλαση δεν διαπραγματεύε­ται», αλλά για «ακύρωση του μνημονί­ου, καταγγελία της δανειακής σύμβα­σης και πολιτική διαπραγμάτευση στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
Όσον αφορά το ζήτημα του χρέ­ους, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ επιμένει στη θέ­ση για αναστολή πληρωμών, λογιστικό έλεγχο, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ύστερα από ένα χρονικό διάστημα εφαρμογής αναπτυ­ξιακού προγράμματος με κατεύθυνση την αναδιανομή του πλούτου. Στις επι­κρίσεις που δέχεται η θέση του σχήμα­τος για το γεγονός ότι προεξοφλείται το θετικό αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η ηγεσία απαντά ότι το κόστος της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πολύ υψηλό και παράλληλα θα πυροδοτή­σει αλυσιδωτές καταρρεύσεις σε όλη την υπόλοιπη ευρωζώνη.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΘΑ ΞΥΝΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...