sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η στιγμή που Ιταλός ανθρακωρύχος κόβει τις φλέβες του σε κοινή θέα. (VIDEO)

Η απελπισία τον έφερε στα άκρα. Η είδηση πως ένας Ιταλός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του on camera σόκαρε. Το ίδιο και το video που κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου.


Όσο κι αν περιγράψει κανείς το γεγονός, η εικόνα είναι αναμφίβολα πιο δυνατή. Είναι συγκλονιστική και αφήνει άφωνο όποιον τη δει. 

Η αντίδραση των συναδέλφων του που στέκονται δίπλα του ενώ εκείνος μιλά στους δημοσιογράφους για την κινητοποίηση στο ορυχείο Carbonsulcis της Σαρδηνίας είναι άμεση. 


Ορμούν αμέσως πάνω του για να του πάρουν από τα χέρια τη λεπίδα ώστε να μην τραυματίσει ακόμη περισσότερο τον εαυτό του. Ο ανθρακωρύχος συνδικαλιστής διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο.

Οι 50 εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος κάτω από τη γη, έχοντας μαζί τους 600 κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου, του τελευταίου που λειτουργεί στη Σαρδηνία.

Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών.

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας δοθούν οι απαντήσεις που επιθυμούμε, μέχρι να βρεθεί μια λογική και ανθρώπινη λύση», διαμηνύουν, από τα έγκατα της γης, οι πενήντα ανθρακωρύχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...